Beneficii ale Vitaminei B12 pentru organism pe care nu le stii

Beneficii ale Vitaminei B12 pentru organism pe care nu le stii Beneficii ale Vitaminei B12 pentru organism pe care nu le stii

Vitamina B12 are multe beneficii pentru oameni. Este una dintre vitaminele esențiale care mențin sănătatea organismului și buna funcționare a organelor sale. În timp ce dozele adecvate de vitamina B12 construiesc celulele și țesuturile corpului, lipsa acesteia duce la numeroase boli, în special probleme legate de nervi.

Este o vitamină solubilă în apă, care este absorbită în partea inferioară a intestinului subțire. Vitamina este stocată în ficat și apoi distribuită în restul corpului.

Să încercăm să descoperim câteva dintre diferitele beneficii ale vitaminei B12.

Beneficiile vitaminei B12 pentru organism

Beneficii pentru sistemul nervos

B12 menține sănătatea creierului și a sistemului nervos, ajutând în același timp la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, acționează pentru a construi celule roșii din sânge care au un rol esențial în transportul hemoglobinei către toate părțile corpului.

Mai mult, vitamina protejează pelicula subțire care acoperă nervii și, astfel, acționează pentru a transfera rapid impulsurile nervoase. De asemenea, transformă alimentele în energie, ajutând la o digestie adecvată.

În plus, ajută la menținerea copiilor în creștere naturală și poate preveni formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, protejează împotriva anemiei. Vitamina păstrează, de asemenea, țesutul cerebral de riscul acumulării hormonului homocisteină. Controlează nivelurile hormonului din creier, protejând astfel împotriva declinului cognitiv.

Beneficii pentru piele

Vitamina B12 menține sănătatea pielii și îi conferă prospețime și catifelare. De asemenea, ajută la prevenirea acneei și combate semnele îmbătrânirii premature, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Ajutând la păstrarea pielii în siguranță de paloare; vindecă rapid rănile. Vitamina este utilă în tratarea eczemelor și ajută la protejarea împotriva deshidratării. De asemenea, protejează împotriva razelor UV și contribuie la prevenirea cancerului de piele.

Beneficii pentru femeile gravide

B12 este foarte avantajos în timpul sarcinii. Funcționează pentru a proteja fetușii de bolile de inimă și de multe probleme diferite. Cercetările au arătat că, dacă o femeie însărcinată consumă în mod regulat vitamina B12 și acid folic în cantități specifice, acționează pentru a preveni defectele congenitale.

Surse de vitamina B12

Puteți obține vitamina B12 în alimente precum carnea de vită, păsările de curte, peștele, carnea de oaie, ficatul etc. Se găsește și în ouă, produse lactate, curmale, morcovi și mango. În timp ce vitamina B12 nu se găsește în alimentele vegetale, se găsește în cerealele fortificate și legumele cu frunze verzi. Câteva surse bune de vitamina B12 includ:

  • Lapte
  • Ficatul de vacă sau de oaie
  • Ficat de pui
  • Carne de vită tocată
  • Conserve de sardine
  • Conserve de ton
  • Ou

Printre gama largă de vitamine și minerale disponibile în beneficiul umanității, B12 este probabil unul dintre cele mai utile elemente. Oferă mai multe beneficii corpului uman în timp ce este ușor disponibil.

Încercați să includeți vitamina în dieta dvs. pentru o versiune mai bună a dvs., dar înainte de a face acest lucru, consultați-vă medicul.