Beneficii uimitoare pentru sanatate care se pot obtine prin meditatie ghidata

În această epocă modernă în care ne ocupăm zilnic de programări și întâlniri agitate, abia avem timp să ne odihnim mintea și corpul și să luăm o pauză de la agitația cotidiană a vieții.

Adesea, ne găsim lucrând ca un ceasornic, unde ne trezim dimineața devreme pentru a merge la birou și a ne întoarce acasă noaptea târziu pentru a dormi și a ne odihni puțin, pentru a repeta aceeași rutină a doua zi.

Dacă sunteți unul dintre acești muncitori provocați care doresc să se elibereze de stresul cronic și doresc să vă relaxeze corpul și mintea, atunci acesta este pentru dvs.

Știați că meditația ghidată vă poate ajuta să vă ușurați stresul și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și bunăstarea? Mai mult decât atât, va dura doar câteva minute din timpul tău pentru a te detensiona și a te simți din nou revitalizat. Iată cum puteți face meditație ghidată, precum și beneficiile pe care le puteți obține pentru sănătate.

CE ESTE O MEDITAȚIE GHIDATĂ?

Spre deosebire de meditația tradițională, unde trebuie să respirați adânc și să vă curățați mintea, meditația ghidată folosește o tehnică de vizualizare pentru a vă determina corpul să reacționeze dintr-o anumită experiență sau gând.

De exemplu, corpul și mintea noastră se simt relaxate atunci când ne plimbăm într-un parc, citim o carte sau ne curbăm pe o canapea. Meditația ghidată folosește astfel de imagini proiectate pentru a vă ajuta corpul și mintea să se relaxeze în timpul meditației. Potrivit experților în sănătate, aceștia folosesc în principal o combinație de îndrumare verbală, imagini relaxante și liniștitoare și muzică pentru a-și îndruma clienții în meditație.

BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE

Potrivit profesorilor de meditație ghidată, această tehnică este un instrument extrem de puternic, nu numai în relaxarea corpului și a minții, ci și în îmbunătățirea conștiinței de sine. Utilizând aceste imagini ghidate, clienții lor își pot descoperi percepția despre viață și emoțiile pe măsură ce își evaluează obiectivele și prioritățile într-un mod calm și obiectiv.

Acești sportivi se vizualizează în mod obișnuit câștigând un joc sau un eveniment viitoare, ceea ce îi face să se descurce mai bine în jocul propriu-zis. În mod similar, alte persoane se pot vizualiza singure susținând un examen sau un interviu pentru a câștiga încredere în activitățile lor respective.

În afară de aceasta, experții în sănătate susțin că meditația ghidată îi ajută pe clienții lor să își gestioneze mai bine emoțiile, identificând acești factori de stres și cum să se adreseze acestor adversari pentru a se concentra pe atingerea obiectivelor lor în viață.

IATĂ CELELALTE BENEFICII PE CARE LE PUTEȚI OBȚINE DIN MEDITAȚIA GHIDATĂ:

ELIBERARE DE STRES

Pe măsură ce vizualizați imaginile relaxante din mintea dvs., nivelurile de cortizol încep să scadă până când corpul vă eliberează de stres. Între timp, hormonii endorfină cresc, ceea ce vă poate ridica starea de spirit. De asemenea, ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale în acest proces.

AJUTĂ ÎMPOTRIVA DEPRESIEI

Te bântuie gândurile tale? Profesorii de meditație ghidată susțin că vizualizarea vă ajută să vă conectați mintea la concentrarea asupra aspectelor pozitive ale vieții voastre.

De exemplu, în loc să vă încurcați în nesiguranță, milă și vinovăție, vă puteți gândi la binecuvântările pe care le-ați primit pentru ziua respectivă. De fapt, doar a fi în viață este deja considerat o binecuvântare.

Acest lucru vă va ajuta să depășiți depresia în timp ce vă abateți mintea de la gândirea lucrurilor negative. Meditația ghidată este adesea asociată cu alte terapii precum terapia cognitivă comportamentală (TCC) pentru a ajuta pacienții cu sănătate mintală să depășească depresia și anxietatea.

AJUTĂ LA ÎMBUNĂTĂȚIREA SOMNULUI

Suferiți de insomnie? Studiile sugerează că meditația ghidată ajută și la combaterea insomniei.

Practicând în mod consecvent tehnica de vizualizare, veți putea să proiectați o imagine relaxantă a patului dvs. și să vă concentrați atenția în păstrarea acelei imagini până când corpul dumneavoastră începe să se relaxeze și să vă ademenească într-un somn odihnitor.

ANALGEZIC

Potrivit Biofeedback, aceștia au monitorizat pulsul, temperatura și tensiunea arterială a pacientului lor ori de câte ori sunt supuși unei sesiuni de meditație ghidate și au găsit rezultatele uluitoare.

Relaxarea le-a ajutat pacienții să-și trateze durerile cronice, cum ar fi durerile de spate, durerile de cap și migrenele și fibromialgia. Ei au remarcat modul în care corpul pacienților lor se schimbă ca răspuns la imaginile vizualizate, care stimulează o buclă de feedback pozitiv în mintea și corpurile lor.