Beneficii uimitoare pentru sanatate consumand avocado

Beneficii uimitoare pentru sanatate consumand avocado Beneficii uimitoare pentru sanatate consumand avocado

Avocado este un fruct destul de unic, da este într-adevăr un fruct! Au fost cândva considerați o delicatesă, dar sunt acum extrem de populare și pot fi găsite aproape oriunde. 

De la toppinguri de toast până la deserturi și piureuri, deliciosul avocado este adesea lăudat ca fiind unul dintre cele mai bune alimente sănătoase. 

Sunt considerați un „superaliment” și sunt bogate în numeroși nutrienți, vitamine și minerale. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre avantajele uimitoare ale avocadoților asupra sănătății.

Nu căutăm mereu alimente sănătoase care să ne ajute să slăbim? 

Ei bine, avocado sunt încărcați cu grăsimi sănătoase, ceea ce durează mai mult corpul pentru a digera, făcându-ne să ne simțim plini și mai mulțumiți. În plus, avocado este plin de nutrienți cu peste 20 de vitamine, minerale și fitonutrienți, ceea ce este deosebit de benefic dacă doriți să reduceți caloriile și să țineți pasul cu toată nutriția de care are nevoie corpul dumneavoastră.

Reduce stresul

Ai avut o zi grea la serviciu? Copleșit de cerințele vieții? În loc să luați o pauză de cafea, luați în considerare apucarea unui avocado. 

Avocado este plin de magneziu, nutrient anti-stres, magneziul te ajută să eliberezi tensiunea și să dormi mai bine. Odată ce ești relaxat și bine odihnit, este mai probabil să ai o perspectivă pozitivă asupra vieții. Cât de minunat este asta?

Piele și păr sănătos

Avocado este înghesuit cu substanțe nutritive care sunt benefice pentru menținerea sănătății pielii. Suplimentează pielea uscată, grosieră sau deteriorată. De multe ori găsim avocado la mai multe produse cosmetice datorită capacității lor de a hrăni pielea cu vitamine esențiale și de a o face să strălucească. Mulți oameni folosesc avocado pentru a pregăti măști pentru piele și păr. De asemenea, se crede că avocado ajută la îmbunătățirea semnelor de îmbătrânire prematură.

Prevenirea și tratarea cancerului

Un aport suficient de folat (vitamina B) din diferite alimente a demonstrat capacitatea de a proteja împotriva cancerului de colon, stomac, pancreas și colului uterin. Avocado poate ajuta chiar să joace un rol în tratamentul cancerului. Avocado sigur este un fruct uimitor!

Sporește sănătatea și memoria creierului

Avocado este bogat în acid oleic (sau OEA), un acid gras omega-9 care este conectat la îmbunătățirea cunoașterii. S-au ajuns la concluzia că aceste tipuri de acizi ne pot îmbunătăți memoria și abilitățile de rezolvare a problemelor. Asigurați-vă că vă mâncați avocado cât de des puteți, veți fi recunoscător mai târziu în viață.