Avantajele utilizarii unui mini excavator

Avantajele utilizarii unui mini excavator Avantajele utilizarii unui mini excavator

Mini excavatorul a devenit un echipament extrem de popular datorita faptului ca ofera un nivel ridicat de performanta la costuri reduse.

In ciuda dimensiunii lor, mini excavatoarele sunt capabile sa finalizeze nenumarate lucrari, in unele cazuri chiar la fel de repede ca si echipamentele mai mari. Acestea pot avea diverse atasamente si dimensiuni de cupa, fiind foarte versatile.

Mini excavatoarele sunt foarte cautate in domenii precum constructiile, agricultura sau amenajarea teritoriului.

Principalul avantaj al unui mini excavator este capacitatea de a intra in spatii inguste, oferind o foarte buna vizibilitate operatorului. Sunt ideale pentru lucrari in curti, in interiorul cladirilor, pentru activitati de sapat, ridicat sau curatat.

In plus, aceste echipamente sunt usor de transportat si de depozitat. Ele pot incapea chiar in remorca unui camion, reducand astfel costurile de transport. Cu ajutorul unui mini excavator faceti economie si in ceea ce priveste consumul de combustibil si alte fluide.

Folosind un astfel de echipament veti reduce la minim pericolul de deteriorare a structurilor existente, gratie dimensiunilor reduse. De asemenea, puteti alege sa va echipati mini excavatorul cu roti sau cu senile, in functie de terenul pe care lucrati.

Un alt plus ce nu trebuie neglijat este varietatea de accesorii cu care pot fi echipate prin utilizarea sistemului hidraulic. Astfel, eliminati necesitatea utilizarii mai multor utilaje. De exemplu, puteti folosi un mini excavator hidraulic pentru sarcinile de ridicare, in locul unei macarale.

Mini excavatoarele sunt mult mai silentioase in comparatie cu excavatoarele de mari dimensiuni care pot fi destul de zgomotoase.

Aceste utilaje mai au un avantaj, faptul ca sunt foarte usor de utilizat. Comenzile simple permit efectuarea rapida si precisa a celor mai delicate lucrari. Unele modele sunt dotate cu un brat reglabil, care va permite sa lucrati mai aproape de cladiri.

Pe piata exista o gama variata de mini excavatoare, cu dimensiuni variabile, in functie de proiectul pentru care vreti sa il utilizati. De exemplu, puteti alege un mini excavator cu o latime de doar 71 cm care poate trece prin usile standard. Daca executati o lucrare in interior, cum ar fi demolarea si saparea subsolului aceasta varianta este mult mai practica, comparativ cu lucrul manual cu instrumente mai putin eficiente.

Cele mai noi modele au un design cu rotatie completa, ce va permite sa sapati spre stanga sau spre dreapta fara a fi nevoie sa repozitionati utilajul.

Exista si mini excavatoare dotate cu un sistem de monitorizare la distanță care ajută proprietarii să verifice starea de funcționare a utilajului lor în orice moment și să prevină furtul. Alte informații sunt, de asemenea, afișate în sistem, inclusiv performanta motorului, caldura și alte nereguli.

De asemenea, o alerta este trimisa utilizatorului atunci cand este timpul pentru intreținere. Acest lucru va permite sa aveti grija de echipamentul dvs. si sa tineti evidenta programelor de întreținere, fiind foarte util în special daca aveti mai multe excavatoare. Daca aveti nevoie de piese de schimb pentru mini excavator va asteptam cu o gama variata de produse pe https://rku.ro/