Sfaturi pentru transformarea unui container în locuință de vis

Containerele maritime au fost ocupate doar pentru transportul mărfurilor peste oceane si mari, însă în urmă cu sute de ani oamenii au început să  recicleze containerele, care nu mai erau folosite la transport și le- au transformat în spații de birouri, locuințe provizorii pentru cei care lucrau pe șantier sau departe de casă.

În timp containerele scoase din uz au devenit din ce în ce mai populare, câștigând atenția arhitecților din întreaga lume datorită modului ușor de a fi transportate în locuințe elegante și practice. În prezent casele  din containere au devenit foarte răspândite în întreaga lume și chiar la noi în țară, in unele containere in prezent se tin cursuri scolare ceea ce acum cativa ani parea ireal sa se intample acest lucru.

Ușor adaptabil climei din orice loc de pe Glob dar și ușor de montat practiv oriunde, casele din containere sunt potrivite pentru cei aventurieri care își doresc să călătorească prin lume alături de casa lor pe roți.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea casa ta din container:

În mod normal, casele din container nu au nevoie de autorizație de construcție, totuși ar fi indicat ca înainte de a începe lucrările să te interesezi dacă în zona ta este sau nu nevoie de autorizație pentru astfel de construcții, care sunt considerate locuinte provizorii.

Un proiect bine pus la punct îți v-a oferi tot confortul de care ai nevoie chiar și intru în spațiu mic. Dacă dorești ca locuința ta să fie formată din un singur container, v-a trebui să găsești un loc potrivit pentru fiecare obiect din casă.

Optează pentru mobilă multifuncțională. Un dulap care se transformă în pat sau o mobilă de bucătărie care poate deveni masă extensibilă de mai multe persoane sau cele mai potrivite pentru spațiile mici dar utile.

Alege decoruri, culori și ferestre care v-or face ca spațiul să pară mai mare.

Nu neapărat trebuie să optezi pentru mobilă de dimensiuni reduse, aceasta nu v-a face altceva decât să dea impresia de spațiu organizat fără inspirație.

Ferestrele până la podea v-or dai mai multă lumină casei tale și vor da impresia  că grădina e continuarea casei.

Izolație este foarte importantă pentru casele din container.

O recomandare pentru izolație ar fi acoperișul verde, acesta este foarte indicat pentru  a menține o temperatură plăcută în casă și nu permite pierderile de căldură iarna și nici aerul cald să pătrundă în casă vara. Un alt avantaj al acestui tip de acoperiș este că este foarte benefic pentru  mediul înconjurător dar și are un aspect deosebit din punct de vedere estetic.

Acoperișul verde poate fi ușor transformat în terasă pe acoperiș.

Ce poate fi mai plăcut decât să îți începi fiecare zi cu o cană de cafea pe acoperișul verde înconjurat de plante și flori cu toate că te afli în mijlocul orașului.

Înainte de a-ți suna  arhitectul pentru a stabili detalii despre construcția unei case obișnuite ia în calcul și ideea unei case container care te v-a ajuta să economisești niște bani oferindu-ți confortul la care ai visat dintotdeauna.