DESPRE AVANTAJELE BETONULUI AMPRENTAT

DESPRE AVANTAJELE BETONULUI AMPRENTAT DESPRE AVANTAJELE BETONULUI AMPRENTAT

Pavajul cu beton amprentat a devenit una dintre cele mai cautate tehnici de amenajare a spatiului de acasa sau de la serviciu. Daca nu te-ai convins inca de beneficiile pe care ti le aduce betonul amprentat, citeste in continuare cateva idei importante.

Betonul amprentat este o solutie moderna, care se pliaza pe cerintele clientului. Poate fi utilizat atat in spatiul personal, cat si in zonele publice, de tip industrial. Este o varianta optima fie ca doresti sa amenajezi curtea, garajul, terasa, parcarea din preajma casei sau ai in plan restaurarea suprafetei comerciale pe care o detii. Poate fi folosit in parcuri, piete, centre turistice, cai de acces auto, hoteluri, targuri, drumuri pietonale sau parcari. 

Tehnica betonului amprentat presupune un timp mai scurt de executie in comparatie cu pavajul clasic in care montarea se face dala cu dala. Din acest punct de vedere, exista mai multe avantaje. Betonul amprentat prezinta o rezistenta mult mai mare fata de efectele climei. Pavelele traditionale se pot deplasa cu timpul, iar apa si murdaria se infiltreaza foarte usor. Poti fi sigur de faptul ca pavajul cu beton amprentat nu se deformeaza, nu se crapa si nu se scufunda. Totodata, acesta nu este afectat de ploi, zapada sau de procesul dezghet si inghet. Acest tip de pavaj contribuie la crearea unui mediu curat si sanatos pentru copii.   

Betonul amprentat poate fi plasat atat in interior, in cazul pardoselilor sau a centrelor comerciale, cat si in exterior, pentru benzinarii sau borduri de piscina. Totodata, poate fi situat atat in pozitie orizontala, cat si in plan vertical, pe scari, pe peretii gardurilor zidite, pe fatadele caselor sau in cadrul unor elemente decorative personalizate.  

Modelarea betonului amprentat se face inaintea de uscarea cimentului cu ajutorul unor matrite speciale. Exista o paleta larga de modele si nuante de beton amprentat. Poti combina culorile si tiparele pentru a crea un design unic, personalizat, pe placul tau. Cele mai dorite sunt imitatiile de piatra clasica, gresie, caramida si aspectul de lemn. Daca doresti un model deosebit din punct de vedere estetic, poti opta pentru imitatiile de piatra scumpa, precum este marmura sau granitul. Daca doresti anumite proprietati, precum este antiaderenta, atunci consulta echipa de specialisti pentru a afla care sunt modelele optime recomandate.

In ceea ce priveste intretinerea, betonul amprentat nu necesita o ingrijire deosebita. Petele se pot curata foarte usor doar cu apa. Pentru a pastra ridicat nivelul de protejare, specialistii recomanda ca in fiecare an sa se reaplice un lac de protectie.

Betonul amprentat este o solutie potrivita pentru cei care cauta produse calitative, rezistente in timp. Ai toate motivele sa alegi betonul amprentat pentru spatiul tau. Nu mai sta pe ganduri si alege aceasta metoda moderna de pavare.