Avantaje folosirii prezervativelor

Avantaje folosirii prezervativelor Avantaje folosirii prezervativelor

Prezervativele sunt singurul tip de contraceptie care poate preveni sarcina si proteja impotriva infectiilor cu transmitere sexuala (ITS). Exista doua tipuri de prezervative: prezervative masculine, purtate pe penis; si prezervativele feminine, purtate in interiorul vaginului. Acest articol este despre prezervativele masculine si explica modul in care functioneaza si de unde le puteti obtine. Prezervativele barbatesti sunt fabricate din latex (cauciuc), poliisopren sau poliuretan foarte subtiri si sunt concepute pentru a impiedica contactul cu partenerul sau sexual.

La o vedere: prezervative

Cand sunt utilizate corect de fiecare data cand faci sex, prezervativele barbatesti sunt eficiente in proportie de 98%. Aceasta inseamna ca 2 din 100 de femei vor ramane insarcinate intr-un an, cand prezervativele masculine sunt folosite ca contraceptive.

Puteti obtine prezervative gratuite de la clinici de contraceptie, clinici de sanatate sexuala si unele interventii chirurgicale.

Produsele pe baza de ulei - cum ar fi hidratantele, lotiunea si vaselina - pot deteriora prezervativele din latex si polisopren, dar sunt mai sigure prezervativele poliuretanice.

Lubrifiantul pe baza de apa este sigur de utilizat cu toate prezervativele.

Este posibil ca un prezervativ sa alunece in timpul sexului. Daca se intampla acest lucru, este posibil sa aveti nevoie de contraceptie de urgenta si sa fiti verificat pentru ITS.

Prezervativele trebuie sa fie depozitate in locuri care nu sunt prea calde sau prea reci, si departe de suprafetele ascutite sau aspre care le-ar putea rupe.

A pune prezervativ poate fi o parte placuta a sexului si nu trebuie sa simti o intrerupere.

Daca sunteti sensibil la latex, puteti utiliza prezervative din poliuretan sau poliisopren.

Un prezervativ nu trebuie utilizat mai mult de o data. Foloseste unul nou de fiecare data cand faci sex.

Prezervativele au o data de valabilitate pe ambalaj. Nu folositi prezervative vechi.

Utilizati intotdeauna prezervative care au semnul zmeului BSI si marcajul CE pe pachet. Aceasta inseamna ca au fost testate la standarde ridicate de siguranta.

Cum functioneaza un prezervativ

Prezervativele sunt o metoda de contraceptie ,,bariera". Sunt confectionate din latex (cauciuc), poliuretan sau poliisopren foarte subtiri si sunt concepute pentru a preveni sarcina prin oprirea spermei de la intalnirea unui ou.

De asemenea, pot proteja impotriva ITS daca sunt utilizate corect in timpul sexului vaginal, anal si oral.

Asigurati-va ca penisul unui barbat nu atinge vaginul unei femei inainte de punerea prezervativului - sperma poate iesi din penis inainte ca un barbat sa ejaculeze complet.

Daca se intampla acest lucru sau daca materialul seminal intra in vagin in timpul utilizarii prezervativului, poate fi nevoie de contraceptie de urgenta. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare sa faceti un test de STI.

Cum se foloseste prezervativul

Scoateti prezervativul din pachet, avand grija sa nu il rupeti cu bijuteriile sau cu unghii. Nu deschideti pachetul cu dintii.

Plasati prezervativul peste varful penisului erect.

Daca la capatul prezervativului exista o tetina, folositi degetul mare si indicatorul pentru a stoarce aerul din ea.

Rotiti usor prezervativul pana la baza penisului.

Daca prezervativul nu se va derula, este posibil sa il tineti in mod gresit. Daca se intampla acest lucru, s-ar putea sa aiba sperma pe el, asa ca aruncati-l si incercati din nou cu unul nou.

Dupa sex, retrageti penisul in timp ce este inca erect - tineti prezervativul la baza penisului in timp ce faceti acest lucru.

Indepartati prezervativul de pe penis, avand grija sa nu varsati niciun material seminal.

Aruncati prezervativul intr-o cos, nu in toaleta.

Asigurati-va ca penisul barbatului nu atinge din nou zona genitala a partenerului sau.

Daca faceti din nou sex, folositi un prezervativ nou.

Folositi lubrifiant

Prezervativele sunt lubrifiate pentru a le face mai usor de utilizat, dar poate doriti sa utilizati lubrifiant suplimentar. Acest lucru este recomandat in special sexului anal pentru a reduce sansa de rupere a prezervativului.

Puteti utiliza orice tip de lubrifiant cu prezervative din poliuretan care nu sunt fabricate din latex. Cu toate acestea, daca folosesti prezervative de latex sau polisopren, nu folositi lubrifianti pe baza de ulei - cum ar fi lotiune, ulei de corp sau vaselina - pentru ca pot deteriora prezervativul si e mai probabil sa se rupa.