Negocierea prezervativului

  • Sâmbătă, 13 Martie 2021
  • Diverse

Nu e jenant sa propui folosirea prezervativului cand esti pentru prima data cu cineva?

Ce va crede el(ea) despre mine?

Va crede ca sunt bolnav(a)?

Va crede ca ma culc cu toti(toate)?

Si daca refuza? De cele mai multe ori acestea sunt intrebarile care ne vin in minte cand vrem sa-i propunem partenerei (partenerului) folosirea unui prezervativ.

Si totusi, singurui scop este sa te protejezi si sa-ti protejezi in acelasi timp si partenerul (partenera). Folosirea prezervativului este importanta tocmai in acest scop.

Va propunem, deci, in acest articol cateva moduri in care ii putem propune partenerului (partenerei) folosirea prezervativului si mai ales cateva replici pe care le vom da celor care refuza sa-I poarte.

Tehnici bune

Doua lucruri trebuie retinute in cazul negocierii prezervativului: in primul rand caracteristicile prezervativului si apoi afirmarea de sine.

In ceea ce priveste caracteristicile si eficienta prezervativului, ar trebui sa citesti daca nu cumva ai si citit-o deja, cronica adolescentului de luna trecuta(Ce trebuie sa stim despre prezervativ). Aceasta rubrica te va ajuta sa gasesti raspunsurile cele mai potrivite pentru partenerul tau (partenera ta), care afirma ca nu poate s-o faca cu prezervativ ori ca degeaba folositi pentru ca oricum se va rupe.

Nu este usor sa-i rezisti cuiva care are toate argumentele contra prezervativului.Astfel ca multi accepta o relatie sexuala neprotejata pentru ca nu gasesc contra-argumentele potrivite.Iata asadar cum trebuie abordata chestiunea si ce raspunsuri trebuie date celor care refuza sa-l poarte.

Veti face dragoste,ati discutat,ati stabilit deja.Insa nu s-a pus problema prezervativului.Nu astepta pana in ultima clipa si deschide subiectul, spunand ceva de genul:

Daca facem dragoste,trebuie sa ne protejam! sau Am inceput sa ma uit dupa prezervative, in farmacii…

sau Ia in mana un pliant despre prezervative si contraceptive si spune-i partenerului tau (partenerei tale): „Mi-ar place sa discutam”.

sau Imi pare bine ca vom face dragoste impreuna insa ar trebui sa ne informam asupra prezervativelor si a metodelor contraceptive.

Subiectul fiind deschis pentru o viitoare discutie, vei stii la ce sa te astepti si cum sa raspunzi la un eventual refuz. Astfel, cand ziva „Z” soseste, veti fi cazut deja amandoi la „pace”.

Cum sa raspunzi la un refuz

Si daca un tip iti spune:Cand pun prezervativul nu mai simt nimic.

„Dar cele mai importante sunt mangaierile pe care ni le vom da, saruturile, faptul ca stam lipiti unul de altul si ca impartim amandoi aceste momente minunate. Vom trai o multime de alte senzatii. Si daca este atat de important, putem sa intram in toate magazinele, pana gasim unele mai subtiri.”

Nici un prezervativ nu imi vine. Toate sunt mici.

„Putem gasi un prezervativ care sa ti se potriveasca. Nu trebuie decat sa incerci. Mai ales ca exista orice marime, chiar si exceptionale. Ai sa gasesti si tu unul care sa-ti vina.”