Cum se formeaza un rid?

  • Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
  • Diverse

Ridul la 25 de ani nu este acelasi ca cel de la 50 de ani…

Cum se formeaza un rid?

piele vizibil mai uscata, o microcirculatie sangvina incetinita, o scadere a productiei colagenului si a elastinei, si iata un mic rid care se face la coltul ochilor sau at buzelor, dar care ramane suplu si mai putin vizibil pe o anumita perioada. Apoi, cu trecerea timpului, acest rid devine din ce in ce mai adanc.

Originea

Varsta nu este un indiciu real, chiar daca un rid adanc apare, cel mai adesea, la persoanele trecute de 50 ani. Inainte, se observa la subiectii de 20-30 de ani, formarea ridurilor, care dispar in momentul folosirii unei creme hidratante. Acesti tineri au, in majoritate, o piele alipidica careia ii lipseste sebuum-uI si, adesea, deshidratata, careia ii lipseste apa. Aceste marci aproape vizibile sunt superficiale, in timp ce, cele mai pronuntate la persoanele de peste 40 de ani au atins deja derma, insotita de o usoara pierdere a elasticitatii si a tariei pielii. Incepand cu menopauza, procesul de imbatranire se accelereaza pentru ca intervine o schimbare hormonala. 0 imbatranire celulara naturala a pielii, asociata cu UV (imbatranire phot-induit) si unei igiene de viata, modifica procesul de imbatranire in general. Fiti atenti la protectia solara, care va trebui sa fie mai ridicata in timpul expunerii prelungite si a modului de viata(stress, tutun, poluare…). Zbaterea pleoapelor, varsta, diversele agresiuni si deshidratarea provoaca uscaciunea pielii, atrofierea musculara. Ridurile ochiului sunt primele care apar, de aceea este de preferat utilizarea unui contur de ochi antirid inca de la 25-30 de ani.

Preveniri in ingrijire

2530 ani: grija de hidratare.

3545 ani: grija de hidratare si tonifiere.

4555 ani: grija adaptata schimbarilor hormonale (menopauza).

Produse antivarsta si antiriduri

Ele hidrateaza, tonifica si atenueaza ridurile, protejeaza epiderma si favorizeaza reinnoirea celulara. Aceste produse se prezinta sub forma de crema si se utilizeaza in principal seara, pentru ca celulele profita mai mutt de principiile active ale produsului. Se aplica cu un masaj usor in jurul ochilor. Putem sa tragem usor de ochi, sa facem masaje circulare la coada ochiului, sa terminam prin mici ciupituri pe pleoapa superioara pentru a o intari.

Principii active Prune si cicoare

Vitaminele E, C si A

Alge si colagen marl sau vegetal Riduri si imbatranire

Cu varsta, se pot constata modificari in epiderma noastra: functiile sistemului nervos celular sunt tulburate si reinnoirea celulelor incetineste.

Oricat de putin ar fi pielea de prost hidratata, ea se usuca si se striaza. Acesta este ridul si pierderea tariei.