AT&T si Discovery vor crea o plaforma uriasa de streaming

Compania americană de telecomunicații AT&T a decis să combine WarnerMedia cu Discovery pentru a forma un gigant mega-streaming. Aceasta reunește două dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, împreună cu canalele Discovery, într-o platformă uriașă de streaming. AT&T deține HBO, CNN și Warner Bros - pe care le-au achiziționat în 2018 când au cumpărat Time Warner într-o afacere care a costat 108,7 miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că sunt cea mai recentă platformă de streaming pe o piață din ce în ce mai aglomerată.

Fuziunea va reuni francize precum Harry Potter și  Batman ale Warner Bros. Entertainment  , împreună cu canalele Discovery care domină piața de acasă, gătit, natură și spectacole științifice.

Directorul executiv al AT&T, John Stankey, a declarat: „Acest acord unește doi lideri de divertisment cu puncte forte de conținut complementare și poziționează noua companie pentru a fi una dintre cele mai importante platforme globale de streaming direct la consumator.”

Stankey a continuat: „Va sprijini creșterea fantastică și lansarea internațională a HBO Max cu amprenta globală a Discovery și va crea eficiențe care pot fi reinvestite în producerea unui conținut mai bun pentru a oferi consumatorilor ceea ce doresc.”

WarnerMedia deține HBO și HBO Max, care se mândresc cu 64 de milioane de abonați în întreaga lume, probabil din cauza spectacolelor populare precum  Game of Thrones și  Succession. Cu toate acestea, Netflix încă se apropie de companie cu 208 de milioane de abonați, iar Disney + domină, de asemenea, cu aproximativ 100 de milioane de abonați proprii.

Discovery deține Animal Planet și Discovery Channel și ajunge la aproximativ 88 de milioane de case din Statele Unite. A lansat propriul serviciu de streaming în ianuarie 2021 și a acumulat aproximativ 15 milioane de abonați până acum. Potrivit AT&T, directorul executiv și președintele Discovery, David Zaslav, vor conduce compania comună.

Dan Ives de la Wedbush Securities a declarat pentru  BBC că: „Aceasta este o cursă a înarmărilor în flux și AT&T face o mișcare strategică ofensivă pentru a-și extinde conținutul în luptă față de Netflix, Disney și Amazon. Achiziția Time Warner și bijuteria aurie HBO au fost primul pas cu Discovery - o dublare a acestui efort de streaming. ”

În conformitate cu condițiile acordului, AT&T va primi 43 miliarde de dolari, iar acționarii săi vor deține 71% din noua companie, iar acționarii Discovery vor deține 29%. Directorul de investiții David Cummings a declarat pentru  BBC că, înainte ca acordul să fie confirmat, acționarii ar putea fi neliniștiți.

El a spus că AT&T trebuie cu siguranță să-și mărească conținutul datorită creșterii concurenței în lumea streamingului, dar a spus: „Piața ar putea simți că această afacere este cam prea târziu; Mă aștept ca piața să fie puțin sceptică. ”

AT&T a preluat Time Warner acum câțiva ani în speranța de a crea un gigant al telecomunicațiilor și al mass-media care să combine atât conținutul, cât și distribuția. A ajuns să fie destul de costisitor, întrucât compania își moderniza simultan și serviciile fără fir de nouă generație.

Pentru a finanța achiziționarea spectrului wireless, a adăugat 14 miliarde de dolari la datoria sa. Acordul care implică Discovery este menit să reducă o parte din datoria companiei.

Acordul este de așteptat să se încheie la jumătatea anului 2022 și este supus aprobării autorităților de reglementare. Unii analiști au spus că nu ar putea exclude „câțiva alți potențiali pretendenți care intră în luptă” pentru Discovery și chiar ar putea propune alte fuziuni.

AT&T a fost înființată în 1877 de Alexander Graham Bell, care a fost primul care a obținut un brevet american pentru telefon. Este cea mai mare companie de telecomunicații din lume după venituri.