Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când alegi o pereche de ghete

Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când alegi o pereche de ghete Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când alegi o pereche de ghete

V-am pregătit o listă de sfaturi pentru a cunoaște ce trebuie să urmăriți atunci când alegeți o nouă pereche de încălțăminte, fie ghete pentru femei, fie ghete pentru bărbați.

Achiziționarea unei perechi de ghete se poate dovedi dificilă dacă nu sunteți sigur ce anume trebuie să căutați. Având la dispoziție atât de multe tipuri de ghete și o varietate de caracteristici din care să alegeți, este important să știți ce înseamnă totul înainte de a hotărî care este perechea ideală. Dacă aveți încălțămintea potrivită pentru aventurile zilnice, vă veți asigura că veți fi confortabil mulți ani. V-am pregătit o listă de sfaturi pentru a cunoaște ce trebuie să urmăriți atunci când alegeți o nouă pereche de încălțăminte, fie ghete pentru femei, fie ghete pentru bărbați.

Confort

Una dintre trăsăturile cele mai importante în ceea ce privește o pereche de ghete este confortul deoarece vor fi purtate într-un anotimp unde factorii externi (precum vântul, ploaia, zăpada) pot influența starea produsului. Pentru persoanele care sunt active, în special, asigurați-vă că alegeți o pereche care are un exterior impermeabil. Acest material impermeabil vă va permite să folosiți încălțămintea în orice condiție meteo, indiferent dacă este soare sau ploaie. Cusăturile pantofului trebuie, de asemenea, să fie suficient de strânse pentru a proteja picioarele de umezeală.

Dimensiune

Dimensiunea picioarelor și a gleznelor trebuie avută în vedere în momentul alegerii încălțămintei deoarece aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare pentru o pereche de șosete mai groase, iar degetele trebuie să aibă spațiu în interiorul pantofului. De luat în considerare este faptul că încălțămintea va „slăbi” în timp, iar acest lucru înseamnă că nu va la fel de rigidă ca în momentul achiziționării.

Material

Ghetele pot fi confecționate fie din piele, fie din materiale sintetice, cum ar fi țesături de înaltă tehnologie, care sunt rezistente la abraziuni. Asigurați-vă că alegeți materialul care nu numai că se potrivește stilului dvs. de viață, ci și disponibilității de a avea grijă de material. Cizmele din piele se înmoaie și se mulează pe picioare pe măsură ce le folosiți, dar trebuie să aveți grijă suplimentară pentru a evita ca pielea să crape. Între timp, materialul sintetic este mai ușor de întreținut, dar de obicei îi lipsește eleganța.

Toc

Acestea sunt adecvate pentru alte tipuri de pantofi, dar în privința ghetelor este necesar un toc mai mic sau inexistent, pentru a oferi aderență.

Talpă

Tălpile exterioare din piele au unele aspecte superioare (sunt moi, flexibile și elegante), dar dacă sunteți în căutarea unui produs care să poată face față suprafețelor umede, păstrând în același timp o siluetă elegantă, vă recomandăm o talpă de cauciuc.

Forma piciorului

Picioarele se pot schimba în dimensiune din cauza fluctuațiilor de greutate, fiind important să măsurați lungimea, lățimea și arcada piciorului, astfel încât să știți cu adevărat dimensiunea corectă a picioarelor. Asigurați-vă că măsurați ambele picioare deoarece picioarele pot prezenta diferențe în dimensiune. În funcție de dimensiunea degetelor, se pot crea neplăceri în timpul mersului. De exemplu, bocancii pătrați sunt potriviți pentru picioarele late, bocancii cu vârf sunt destinați picioarelor înguste.

Garderobă

Vă recomandăm să achiziționați o pereche de ghete care se potrivesc cu multe (o parte din) haine pe care le aveți acum în dulap, nu pe care intenționați să le adăugați colecției. O regulă excelentă este să vă gândiți la câteva haine pe care le puteți purta cu ghetele înainte de a merge la cumpărături/de a achiziționa o pereche.

Sfaturi pentru îngrijirea ghetelor de iarnă

Umpleți ghetele cu bile de ziar mototolite pentru a-i da o formă completă și apoi periați-le cu atenție suprafața, utilizând o perie de piele de căprioară specială. Cele mai multe probleme dispar doar cu o periere ușoară. Curățați-vă imediat ce ați ajuns în interior încălțămintea deoarece zăpada conține sare care vă poate lăsa urme greu de remediat. Folosiți produse speciale de îngrijire a pantofilor. În cele din urmă, lăsați orice problemă dificilă în seama experților, nu riscați să vă deteriorați pantofii preferați.