Ar trebuie sa apelati la Tik Tok pentru a primi sfaturi financiare gratuite?

Ar trebuie sa apelati la Tik Tok pentru a primi sfaturi financiare gratuite? Ar trebuie sa apelati la Tik Tok pentru a primi sfaturi financiare gratuite?

Social media este un loc bun pentru investiții. Unii oameni au câștigat o grămadă de bani urmarind Reddit datorită unei investiții în timp util. 

Dar investitorii care au venit la bord puțin mai târziu au suferit o pierdere uriașă și, în cele din urmă, au pierdut o parte importantă din banii pe care îi investiseră. Reddit nu se întâmplă să fie singura platformă de socializare unde veți găsi „guru financiar” care oferă sfaturi gratuite.

TikTok este o platformă unde puteți partaja videoclipuri în formă scurtă. Aplicația este o platformă care crește în cel mai rapid ritm din lumea social media. Cu toate acestea, aplicația este în scaner pentru videoclipuri partajate. În multe cazuri, auto-proclamații guru financiari de pe TikTok sunt acuzați că au dat sfaturi și sfaturi false. Următoarele puncte vă vor oferi o privire aprofundată asupra acestui aspect.

NU TOATE LUCRURILE SUNT RELE

Ați luat cursuri de finanțe personale în timp ce ați fost la liceu? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor de acolo, probabil că nu ați făcut-o. Majoritatea au primit educație financiară prin experiențe grele. Ei și-au luat ideea despre debit, credit, economisire, investiții , împrumuturi cu ajutorul metodelor de încercare și eroare. Toată lumea ar accepta că numărul de erori a fost mai mare. Din fericire, există această rețea socială care oferă sfaturi constructive pe rețelele sociale.

Veți cunoaște gratuit tot ceea ce doriți despre lucrurile legate de finanțe. YouTube a fost o sursă excelentă de educare cu privire la modul de gestionare a banilor. Există o mulțime de surse care vă vor spune totul despre acest lucru. Odată cu intrarea recentă a TikTok, cunoștințele dvs. financiare pot crește. 70% dintre cei care au rămas în TikTok aparțin în principal între 13 și 24. Sunt dornici să știe tot ce pot despre finanțe.

Putem spune cu siguranță că un copil care are doar 13 ani are un nivel destul de matur de gândire. Nu va fi surprinzător dacă știu despre bani contează mai mult decât vă puteți aștepta. Deși un clip de un minut s-ar putea să nu fie suficient pentru a vă educa pe deplin despre un lucru complex precum finanțele, totuși puteți înțelege termenii și conceptele fundamentale.

NU TOATE LUCRURILE SUNT BUNE

Înainte de a deveni dependent de sfaturile financiare din aplicația TikTok, trebuie să înțelegeți că nu toate informațiile referitoare la bani sunt la obiect sau exacte. Unii s-ar putea dovedi, de asemenea, că nu sunt atât de utile pe cât ați dori să credeți. Pe lângă educație și sfaturi, există scheme care îi atrag pe utilizatori cu oferta de a face avere într-o clipită. Amintiți-vă, nu este posibil și cădeți pentru promisiuni false.

Cu toate acestea, mulți oameni lipsiți de educație și vulnerabili cad pradă acestor scheme. Există milioane de oameni în America care nu au stabilitate financiară. Tot ce le trebuie este o rază de speranță care îi poate scoate din criză. Acești oameni sunt mai susceptibili la aceste scheme. Comercianții de zi sunt din abundență pe TikTok. S-ar putea să vă împingă să cumpărați un anumit stoc, spunându-vă că va fi un lucru uimitor în care să investiți. Sunt șanse mari să cădeți în capcană.

CEEA CE AR TREBUI SĂ FACI?

Social media este într-adevăr un loc minunat în care puteți învăța termeni și concepte semnificative ale lumii financiare. Cu toate acestea, este o piață în care fiecare cumpărător trebuie să fie conștient. Dacă vizualizați aceste videoclipuri pe TikTok, trebuie să cercetați și să clarificați totul dintr-o sursă de încredere.

Ar fi util dacă ați afla credibilitatea sfaturilor oferite. Sunt relevante pentru dvs. și vă sunt de ajutor? Este întotdeauna recomandat să luați oa doua opinie cu privire la problemele legate de bani. Înainte de a cădea pradă faptelor false, trebuie să verificați fundalul producătorului video. Verificați încrucișat cu o altă sursă de încredere dacă informațiile pe care le-ați primit sunt adecvate sau nu.

Problemele financiare pot fi complexe de înțeles. Este nevoie de ceva timp pentru a înțelege problemele legate de bani. Chiar dacă sfaturile pe care le primiți de pe această platformă sunt convingătoare, nu uitați că trebuie să consultați un expert financiar înainte de a lua decizia finală. În acest fel, puteți păstra în siguranță averile și evitați să vă confruntați cu probleme financiare.