Ar trebui să fie cenzurat conținutul dăunător pe rețelele sociale?

Ar trebui să fie cenzurat conținutul dăunător pe rețelele sociale? Ar trebui să fie cenzurat conținutul dăunător pe rețelele sociale?

Afirmațiile inexacte sau conținutul bazat pe informații înșelătoare devin virale în rețelele sociale și devin cauza violenței. Uneori, conținutul cu informații greșite are consecințe pe viață sau pe moarte. Mai ales atunci când este vorba de înțelegerea științei și de a lua decizii de sănătate.

Dar unii oameni de știință socială au ridicat întrebarea că eliminarea conținutului este soluția finală. Ei au susținut că eliminarea informațiilor poate semăna foarte mult cu cenzura și poate descuraja oamenii să ridice vocea în orice problemă. Ei au menționat, de asemenea, că nu trebuie contestate faptele care pot fi dovezi importante ale schimbărilor viitoare.

Cea mai veche instituție științifică din lume care funcționează continuu, Royal Society provoacă cele mai noi moduri de comunicare a informațiilor. Ei sugerează că rețelele de socializare își ajustează algoritmii astfel încât să poată împiedica conținutul înșelător să devină viral. Ei au recomandat luarea de măsuri împotriva persoanelor care fac bani din pretenții false.

Societatea Regală spune: „Eliminarea conținutului poate exacerba sentimentele de neîncredere și poate fi exploatată de alții pentru a promova conținutul de dezinformare”. Acest lucru „poate cauza mai mult rău decât bine prin conducerea conținutului de dezinformare... către colțuri mai greu de abordat ale internetului”.

Cu toate acestea, experții care lucrează la modul în care dezinformarea se răspândește online nu au fost de acord cu această afirmație. Ei încă cred că eliminarea conținutului este cea mai bună soluție atunci când este foarte dăunător, în mod clar greșit și se răspândește pe scară largă.