Masuri de siguranță pe care ar trebui să le faceți acând dați numărul de card prin telefon

Masuri de siguranță pe care ar trebui să le faceți acând dați numărul de card prin telefon Masuri de siguranță pe care ar trebui să le faceți acând dați numărul de card prin telefon

A devenit o normă să oferiți informații despre cardul dvs. de credit prin telefon atunci când efectuați o achiziție sau vă verificați cardul. Cu toate acestea, la fel ca orice altă tranzacție financiară, trebuie să luați unele măsuri de precauție pentru a vă asigura că nu veți fi victimizați de acte frauduloase.

Companiile își percep clienții cu o taxă de confort atunci când cumpără de la ei prin telefon. Aceasta este o măsură de siguranță pentru ei, deoarece există un risc ridicat ca clientul să utilizeze un card de credit furat. Ca consumator, trebuie să te protejezi și tu. Luați în considerare aceste patru lucruri înainte și după ce dați informațiile despre cardul dvs. de credit prin telefon.

Nu dați numărul cardului dvs. de credit (cu excepția cazului în care ați efectuat apelul)

Acesta este bunul simț, dar o mulțime de oameni tind să cadă pradă escrocilor, oferindu-le informațiile despre cardul de credit prea ușor.

Dacă nu ați inițiat apelul, asigurați-vă că verificați cine este apelantul, indiferent de cât de legitim sună. Pentru o măsură de securitate suplimentară, închideți apelul și sunați compania respectivă pentru a verifica dacă v-au sunat.

Găsiți un loc privat pentru a vă apela

În cazul în care ați făcut apelul și știți că trebuie să furnizați numărul cardului de credit pentru tranzacție, mergeți într-un spațiu privat în care nimeni nu vă poate asculta. Dacă vă aflați într-un loc public și nu găsiți un loc sigur, încercați să îl așteptați sau aflați dacă puteți finaliza tranzacția online.

Lăsați comerciantul să vă confirme achiziția

Oamenii pot face greșeli. S-ar putea să fiți șocat să știți că a existat o comunicare greșită între dvs. și comerciant puțin prea târziu. Este posibil ca reprezentantul care gestionează tranzacția să fi înțeles greșit câteva lucruri, să fi ratat un articol sau mai rău - să vă supraîncărcați contul.

Pentru a preveni acest lucru, cereți-i să confirme detaliile importante și suma. Pentru rezervările de bilete de avion sau de cazare la hotel, lăsați comerciantul să citească din nou itinerariul.

Examinați taxele din contul dvs. imediat după

Faceți-vă obișnuit să revizuiți taxele cardului dvs. de credit, mai ales dacă ați efectuat tranzacția prin telefon. Parcurgeți contul dvs. pentru a vă asigura că a fost debitat corect și că nu există tranzacții necunoscute.

Când observați o taxă de nerecunoscut în contul dvs., primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați imediat emitentul cardului.