Anxietatea si calatoriile

  • Vineri, 11 Decembrie 2020
  • Turism

Sa traiesti cu anxietate poate fi extrem de dificil. Unii presupun ca este aproape imposibil sa calatoresti cu anxietate si frica. Cu toate, acestea iata cateva sfaturi care pot fi de folos daca esti calator si ai predispozitie spre anxietate.

Nu lasa anxietatea sa te impiedice sa calatoresti si sa descoperi aceasta lume frumoasa. Anxietatea ta exista chiar daca vei sta acasa ori la multe sute de km distanta de casa.

- Cand iti planifici calatoria

Unul din cele mai bune moduri de a combate anxietatea este sa fii pregatit, cercetand si planificand. Citeste tot ce poti despre destinatia aleasa, despre hotelul la care vei sta, cum trebuie sa faci o rezervare la Parcare Otopeni, afla despre excursiile la care poti merge etc. Cu cat esti mai pregatit, cu atat vei putea sa combati mai mult anxietatea. Dupa ce ai facut toate acestea, stabileste un itinerariu detaliat pe care il poti arata prietenilor si familiei. Nu lasa planificarea sa se termine aici. Pot crea o lista cu ce trebuie sa iei la tine cu cateva saptamani inainte, poti suna la parcare Otopeni sa te asiguri ca vei gasi loc de parcare in perioada calatoriei tale, poti scrie orice lucruri care te nelinistesc in legatura cu acea calatorie. Ideea este sa pregatesti din timp cat mai multe lucruri ca sa nu fii luat prin suprindere.

 

- Inainte sa pleci de acasa

Din nou, pregatirea iti poate spulbera o multime de temeri asa ca incearca sa te gandesti la calatorie inainte de a pleca. Gandeste-te la partile calatoriei care iti alimenteaza cel mai mult anxietatea si apoi gaseste solutii pentru diminuarea acesteia. Poti imprima copii fizice cu ceea ce vei avea nevoie, confirmari de zboruri, de rezervare la hoteluri, la Parcare Otopeni, copii ale biletelor si documentelor de calatorie. De asemenea, nu e prea mult pentru tine daca vei printa indicatii despre calatorie. In cele din urma, poti recurge la ritualuri calmante pentru a evita atacurile de panica provocate de anxietate. Respiratia profunda si aromaterapia, tehnicile de vizualizare, pot fi extrem de utile.

- In timpul calatoriei

Cand calatoresti, anxietatea poate sa te incolteasca oriunde. Incearca sa urmezi o rutina de vacanta pentru a ramane intr-o stare de confort si pentru a iesi din mult temutul"necunoscut". Daca simti ca anxietatea creste, odihneste-te si relaxeaza-te.

 

Chiar si simplul gand ca la intoarcere pe aeroport iti vei putea prelua usor masina din Parcarea Otopeni iti poate potoli anxietatea si temerea.