Evoluția călătoriilor de peste 50 de ani

  • Duminică, 30 Ianuarie 2022
  • Turism
Evoluția călătoriilor de peste 50 de ani Evoluția călătoriilor de peste 50 de ani

Luați în considerare modul în care călătoriți și ce transport utilizați astăzi. Credeți că dacă ați fi în același stadiu al vieții ca acum 50 de ani, ar fi mult diferit? Un studiu recent sugerează că, în timp ce unele lucruri s-ar schimba radical, multe ar rămâne aceleași.

Distanță

Studiul a arătat că unul dintre cele mai mari lucruri de schimbat în 50 de ani este distanța pe care o parcurgem. Oamenii călătoresc acum mult mai departe decât obișnuiau. Acest lucru se datorează în mod clar accesibilității crescute a mașinii. În urmă cu cincizeci de ani, doar cei bogați își puteau permite propria mașină și majoritatea oamenilor se bazau pe transportul public pentru a ajunge de la A la B. Astăzi, majoritatea oamenilor își pot permite o mașină și o pot folosi des.

Accesibilitatea călătoriei cu avionul este, de asemenea, un factor. Studiul arată că călătorim mai departe, dar nu mai des. Când luați în considerare sărbătorile, acest lucru are sens. Oamenii încă mai merg în vacanță în aceeași perioadă a anului, dar ei sunt de gând să mai departe colțuri ale lumii din cauza progreselor în zbor economice.

Durată

Oamenii petrec același timp călătorind ca și înainte. Deși forma de transport s-a schimbat, acest lucru a însemnat că oamenii sunt dispuși să meargă puțin mai departe, dar nu sunt dispuși să călătorească pentru o perioadă mai lungă de timp, în general. Acest lucru a fost explicat de psihologi atunci când au subliniat nevoile maselor. Majoritatea oamenilor sunt mânați de nevoia lor de a avea un venit, de a avea grijă de familia lor, de a socializa și de a oferi hrană. Toți acești șoferi pot fi realizați aproape de casă. Acesta este motivul pentru care oamenii nu văd nevoia de a călători mai mult astăzi, comparativ cu 50 de ani în urmă. Nevoile noastre de bază rămân aceleași.

Mod

Modul de transport s-a schimbat în mod clar foarte mult în 50 de ani. Acum folosim mașini mult mai mult, iar autobuzele și utilizarea bicicletelor au scăzut dramatic. Astăzi, mersul pe jos reprezintă în continuare 22% din toate călătoriile efectuate și 76% din toate călătoriile sub o milă. În mod evident, mersul pe jos este încă de o importanță uriașă pentru oameni, dar legislația o neglijează adesea.

În general, studiul a arătat importanța călătoriilor și a transportului în viața noastră, deoarece necesită o mare parte din timpul nostru în fiecare zi. Un lucru pe care studiul nu s-a concentrat a fost modul în care percepem transportul în timp. Creșterea transportului privat a făcut-o probabil mai confortabilă pentru oameni, dar poate avea, de asemenea, niveluri crescute de stres pentru o persoană obișnuită. Ce părere aveți despre schimbările din domeniul transporturilor din ultimii 50 de ani? Cum credeți că se va schimba peste 50 de ani?