Top 3 tendinte in Turism pentru 2020

  • Sâmbătă, 8 Februarie 2020
  • Turism
Top 3 tendinte in Turism pentru 2020 Top 3 tendinte in Turism pentru 2020

Pe măsură ce noul an începe, sunt mulți care se aventurează în arta de a prezice viitorul pentru industria turismului. Următoarele sunt cele mai importante tendințe de călătorie și turism pentru 2020.

Pentru a începe, am analizat comportamentul călătorilor atunci când își planifică călătoriile. Această trăsătură a fost prima care s-a schimbat, așa că în zilele noastre călătorii își caută, își rezervă și își planifică vacanțele într-un mod cu totul altul decât modul în care obișnuiau, forțând întreaga industrie să se adapteze. 

Cu siguranță, obiectivele noi asupra tehnologiilor nu ar trebui să lipsească, precum și sustenabilitatea. De fapt, unirea ambelor este una dintre marile provocări pe care cei implicați în industrie și-au propus să le depășească. Având în vedere toate acestea, acestea sunt cele trei tendințe de turism și turism pentru 2020.

 

Instagram 

 

Nu este tocmai o tendință nouă, dar va continua să câștige forță și să devină mai vizibil, în special în Gen Z și Millennials. Ei sunt cei care, în momentul alegerii unei destinații, apreciază dacă este Instagrammable sau nu. Fotografiile nu mai sunt doar de valoare emoțională, ci fac și destinațiile de călătorie mai atractive pentru alți utilizatori. Călătorii care postează imagini din vacanța lor fac reclamă la destinația turistică. Un sondaj recent realizat de Intercontinental a relevat că peste 77 la sută dintre respondenți vor să își facă selfie-uri în fața celor mai faimoase obiective turistice din lume. Instagram servește ca un instrument pentru a vă inspira și a decide în ce loc să vizitați, la ce hoteluri să stați și în ce restaurante să mâncați.

 

CO2

Cu toții suntem din ce în ce mai conștienți de povara pe care o are amprenta noastră de carbon, cunoscută drept una dintre marile amenințări ale turismului pentru mediu. 

Ceva se schimbă în industrie, deoarece un număr mare de operatori turistici au decis să se alăture forțelor pentru a oferi bilete de tren ca o alternativă mai durabilă pentru a acoperi distanțe scurte, lăsând astfel călătoriile aeriene doar pentru anumite rute. 

 

Multe companii de turism, pe de altă parte, prin compensările de carbon, dar este suficient? De exemplu, JetBlue a anunțat că va achiziționa compensări de carbon pentru toate zborurile interne din SUA începând cu luna iulie, pentru a reduce emisiile de combustibili fosili, decizie pe care experții au aplaudat-o și au criticat-o ca răspuns pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Compania își va compensa emisiile de dioxid de carbon finanțând proiecte care includ conservarea pădurilor, captarea gazelor de depozit și energia regenerabilă. 

Criticii subliniază că achizițiile compensatorii înseamnă că companiile aeriene pot continua să emită gaze cu efect de seră, în timp ce pun bani în programele care opresc emisiile viitoare. 

Efectul este astfel zero. În ansamblu, industria aviației încearcă să-și reducă emisiile la jumătate până în 2050, comparativ cu nivelurile din 2005.

 

Recunoașterea feței în loc de pașapoarte

Dacă sunteți unul dintre cei care urăsc călătoriile încărcate cu hârtii, documente și alte forme de identificare, veți fi fericit să știți că tot mai multe aeroporturi și alte stații folosesc tehnologia de recunoaștere facială pentru check-in-uri și îmbarcare. De exemplu, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenționează să utilizeze recunoașterea automată a feței la 134 de stații de tren și 14 aeroporturi din țară. Părțile opuse avertizează însă că tehnologia disponibilă în prezent rămâne subdezvoltată și ar putea duce la identificări greșite. Un proiect de șapte ani care testează recunoașterea facială din San Diego s-a oprit recent fără niciun rezultat. În mod similar, Institutul Național de Standarde și Tehnologie din SUA a raportat studiul lor dezvăluind că acuratețea recunoașterii feței variază în funcție de sex și rasă. Sursa https://www.tourism-review.com