Cateva motive pentru care este bine sa calatoresti in tara

  • Joi, 8 Aprilie 2021
  • Turism
  • Publicat de
Cateva motive pentru care este bine sa calatoresti in tara Cateva motive pentru care este bine sa calatoresti in tara
Călătoriile, posibil să nu mai aibă aceeași formă pe care am cunoscut-o până acum. Există deja idei sau chiar proiecte care au menirea să schimbe felul în care vom călători de acum înainte, cu precădere în afara granițelor. Iar multe dintre acestea se îndreaptă către digitalizare.

Călătoriile sunt, într-adevăr, printre cele mai sigure investiții. Nu doar pentru noi înșine, dar și pentru locul pe care îl numim Acasă, pentru bunăstare. Fie că e Moldova, Banat, Transilvania sau Dobrogea, la munte sau pe Litoral, in Delta sau pe Dunare.

Iata câteva motive care ne îndeamnă și pe noi să călătorim prin locurile încă neexplorate din România.

1. Sprijini economia locală

Cu riscul de a suna egoist, să te îngrijești pe tine mai întâi și apoi să vezi și de ceilalți. Cam la fel se întâmplă și cu economia locală. Sau unde-s doi, puterea crește. Îmi vin în minte multe comparații care să evidențieze ce înseamnă să susții economia locală. Cu toate că cea mai bună comparație este cea cu tine însuți, am mai spus și încă o spun, uneori e bine să ne uităm și la alte exemple pentru a ne inspira.

2. Contribui la vizibilitate

A se căuta cum a devenit Viscri o regiune de poveste din Transilvania. Într-adevăr, a devenit o regiune parcă protejată de prințul Charles, dar totul a pornit de la inițiativa unor români. Dacă nu cunoaștem noi cele mai ascunse colțuri de țară, atunci cine să o facă? Ca un mini-exemplu, atunci când călătorim în străinătate, ne dorim să stăm la masă cu localnici și să ne bucurăm de cele mai autentice experiențe, să aducem acasă cele mai sincere povești ale locurilor pe care le-am vizitat.

3. Cunoști și alte versiuni ale țării tale și a felului în care trăiesc alții

Să împingi cât mai mult granița lucrurilor pe care le cunoști și le trăiești are rol de destupare a minții, de dezvoltare personală. Poveștile preferate din copilărie erau cele pe care le culegea tata sau unchiul când mergeau în deplasare prin țară. Târgu-Jiu, Dorna, Băile Herculane, Iași, Sovata, București. Veneau cu povești despre obiceiurile oamenilor, despre un mod diferit de a face lucrurile, poate chiar cu o povață.

4. Culegi povești

Iubesc poveștile pe care le culeg după o excursie, după o ieșire. Le spun iar și iar, până la următoarea. Dar nu este doar despre experiența mea. Am înțeles că e și despre povestea locului, despre gustul proaspăt pe care îl încerci odată cu mâncarea locului, un nou peisaj, o nouă arhitectură, un nou stil, un alt grai. Iar toate acestea ajung să te compună ca un puzzle.

5. Contribui la îmbunătățirea calității serviciilor

Când îți cunoști locul, îl cuprinzi și cu bune, dar și cu rele. Poate că la noi toate se întâmplă cu încetinitorul, dar se întâmplă. Responsabilitatea cade pe umerii tuturor, atât din punct de vedere al celui care oferă un serviciu, cât și pentru cel care consumă. Cu cât plaja de oameni care nu se mulțumesc cu Oricum” e mai mare, cu atât, cred, că și serviciile se pot îmbunătăți. Considerabil.

6. Dezvolți un spirit de cercetător

Caută și vei găsi. În cele mai ascunse locuri, cele mai vechi conace, cule și grădini, istorii pe care nu le știai, unele deloc confortabile, altele cu final fericit.

Cauta pentru urmatoarea ta vancanta si rezerva cateva zile cazare pe Clisura Dunarii (langa Cazane) la Danube Village Resort