Israelul este țara aventurii

  • Duminică, 9 Februarie 2020
  • Turism
Israelul este țara aventurii Israelul este țara aventurii

Dincolo de cele mai populare atracții turistice ale Israelului - cum ar fi Orașul Vechi al Ierusalimului, Marea Moartă și Orașul Alb al Tel Aviv - țara diversă are păduri luxuriante la nord și un deșert vibrant la sud, oferind numeroase oportunități pentru călătorii de aventură să exploreze. 

Indiferent dacă vizitatorii caută să facă o drumeție în țară sau să înoate printre delfini, turismul de aventură în Israel este în plină expansiune.

In nord

Rappelling în Peștera Keshet: Peștera Keshet, unul dintre cele mai puțin cunoscute site-uri rappelling din Israel, oferă o priveliște frumoasă a Israelului din cel mai înalt punct al Galileii de Vest, cu o vedere care se extinde până la Marea Mediterană, Akko, Haifa și întreaga Galileea . Călătorii vor vedea arcul înalt de piatră naturală prin aer și vor coborî 130 - 165 de metri cu o vedere panoramică uimitoare.

Schiul în Golan Heights: Israelul nu este cunoscut pentru că are zăpadă, dar în lunile de iarnă, schiorii  au ocazia să se bucure de sportul lor preferat și schieze pe pârtia de la stația de schi Mount Hermon din Golan Heights. Mount Hermon are 14 pârtii de schi și 5 telescaune, atrăgând aproximativ 300.000 de vizitatori între ianuarie și martie.

Valea Hula este o regiune agricolă din nordul Israelului cu apă dulce abundentă. Este o oprire majoră pentru păsările care migrează de-a lungul văii Riftului siriano-african între Africa, Europa și Asia. În fiecare an, aproximativ 500 de milioane de păsări migratoare trec prin Parcul Lacului Hula

 

Observarea păsărilor: pasionații de observarea păsărilor vor iubi această rezervație naturală, deoarece 500 de milioane de păsări migratoare trec prin zonele umede ale Rezervației Naturale din Valea Hula în fiecare an. Primăvara puteți găsi peste 390 de specii diferite de păsări care trec și se opresc în această vale, ceea ce face cu adevărat un site magic pentru a vedea aceste pasari.

Plimbare cu balonul cu aer cald: bucură-te de o plimbare în aer liber în aer liber în Valea Jazreel, în timp ce privești soarele răsărit peste orizont.

In sud

Imbarcarea cu nisip: cu o parte semnificativă a Israelului acoperită de deșert, poti calatori peste dunele din deșertul Negev. În întreaga zonă există o varietate de dune clare și potrivite, care sunt perfecte pentru surfing cu nisip.

 

Înot cu delfini: Faimosul recif de delfini din Eilat este un sit ecologic care este un habitat natural pentru delfini, permițând iubitorilor de animale să se apropie și să înoate împreună cu delfinii, deoarece se bucură de frumosul recif de corali.

Snorkeling și scufundări: cunoscut pentru apele sale limpezi și viața marină vibrantă, reciful de corali Eilat este una dintre cele mai populare zone din Israel pentru snorkeling și scufundări. 

Peste 250 de specii de corali și peste 1.200 de specii de pești, călătorii se pot aștepta să vadă o varietate de broaște țestoase, pești fluture, papagal, caracatiță, pește-leu și multe altele. 

Perfect pentru familiile cu copii, Parcul Observator Subacvatic permite vizitatorilor să-și exploreze viața marină la 40 de metri sub pamant cu două punți de observație scufundate.