Cum vad strainii tara, dupa mutarea in Romania

  • Miercuri, 24 Iunie 2020
  • Turism

Subiectul D. a ales dupa o viata petrecuta pe alte meleaguri straine, sa-si vanda afacerea care incepuse sa mearga din ce in ce mai prost si sa se mute in Romania cu proaspata sotie. Cele mai importante considerente au fost cei in varsta, rudele sotiei, aflate la o varsta inaintata si care se confruntau cu o serie de boli specifice. Ceei doi, alaturi de copilul lor, au decis sa le fie aproapee bunicilor si s-au mutat definitiv in Romania, cu convingerea ca vor avea un trai si mai bun.

Vizitele anterioare in Romania le-au construit anumite conceptii, iar aceasta mutare, s-au gandit ei, ca le va putea oferi un viitor mai linistit, mai stralucit si mai prosper.

 

Romania, tara tuturor posibilitatilor!

Daca in tara lui D. toate lucrurile sunt contracost, in Romania par sa se deschida mai multe usi. D si sotia lui au toata convingerea ca-si vor putea lua viata de la capat in Romania, inclusiv sa se “imbogateasca” peste noapte.

 

Cei doi considera romanii drept oameni extrem de prietenosi. Omit insa partea mai negativa, conform carora multi oameni au doua fete si au interese ascunse, care I-ar putea costa diferite aspecte.

Cei doi spera ca-si vor deschide o afacere profitabila si ca vor redeveni antreprenori de succes, exact asa cum erau in tara straina. De cand au ajuns in tara, cei doi au investit in traiul strict necesar. Si-au luat un apartament in chirie si au facut investitii minime in tehnologie, chirie, utilitati. Cu toate acestea banii lor sunt in scadere.

D este pasionat de foto-video, si dupa cateva luni de munca pro bono si voluntariat a decis ca e timpul sa ceara o plata pentru serviciile sale. Nimic gresit, insa, salariul lunar de 1000 euro+25% din profitul afacerii este o solicitare destul de curajoasa, pe care nu multi si-o permit in conditiile actuale. Mai ales cand vine vorba de un incepator care nu cunoaste limba si nu are nicio calificare la mana.

 

Concluzia? Strainii ajung in romania cu vise mult prea mari. Nu este exclus ca D. si familia sa sa aiba succes daca pun la punct o afacere bine gandita in scurt timp. Totusi, asteptarile sunt mult prea mari si pot fi naruite. Pana atunci insa, e gresit sa confunzi sistemul dintr-o tara straina cu cel din Romania si viceversa.