Actrite latino de succes care te-au incantat

Actrite latino de succes care te-au incantat Actrite latino de succes care te-au incantat

Salma Hayek

Salma Hayek este o actriță, producătoare și regizoare mexican-americană care a rupt bariere la sfârșitul secolului al XX-lea pentru a deveni una dintre primele actrițe de origine latină care au stabilit o carieră de succes în industria cinematografică americană. Hayek s-a născut la 2 septembrie 1966, la Veracruz, Mexic, de o mamă spaniolă și un tată libanez. A crescut în Mexic, dar a urmat mai târziu o școală catolică din Louisiana, unde a locuit cu mătușa ei în adolescență.

Hayek s-a întors la Mexico City pentru universitate, dar după o scurtă perioadă a renunțat să urmeze o carieră de actorie. În 1989, Salma a fost remarcată de producătorii mexicani de televiziune care i-au oferit un rol într-o telenovelă mexicană. În 1991, Hayek a decis să se mute la Los Angeles pentru a-și continua cariera de film. După câteva roluri mici, Hayek a obținut în cele din urmă primul său rol semnificativ într-un film de succes de la Hollywood numit Desperado alături de Antonio Banderas. A continuat să joace în multe alte filme de la Hollywood de top, precum From Dusk Till Dawn, Dogma, Frida, printre altele. Interpretarea ei în Frida i-a adus un Oscar pentru cea mai bună actriță.

Hayek a debutat în regie în 2003 cu filmul ei de televiziune Miracolul Maldonado, care i-a adus un premiu Emmy. Hayek a jucat, a regizat și a produs mai multe filme și seriale TV de la Hollywood și continuă să o facă până în prezent.

Selena Gomez

Gomez și-a început lunga carieră în 2001, când a jucat un rol în popularul spectacol pentru copii Barney & Friends. A făcut alte apariții minore în mai multe filme și emisiuni Disney până în 2007, când a obținut în cele din urmă primul său rol principal ca Alex Russo în Wizards of Waverly Place din Disney. Seria populară a funcționat până în 2012.

Împreună cu actoria ei, Selena a lucrat și la cariera ei muzicală în plină dezvoltare. A înregistrat coloane sonore pentru filme precum DisneyMania 6, Another Cinderella Story și Tinker Bell. Ea și-a lansat albumul de debut, Kiss and Told, în 2009.

Gomez a jucat roluri în multe filme de la Hollywood, cum ar fi Hotel Transylvania, Spring Breakers, Getaway, Behaving Badly și altele. Selena este acum muzician, actriță și filantrop. Fiind un supraviețuitor al lupusului, Gomez lucrează cu diferite organizații caritabile, inclusiv în calitate de ambasador UNICEF.

Eva Mendes

Eva Mendes este o actriță populară americană și fost model care este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din Hitch, Training Day și Stuck on You. Mendes s-a născut la 5 martie 1974, într-o familie de clasă medie-inferioară de origine cubaneză din Miami, Florida. La vârsta de 10 ani, mama și tatăl ei au divorțat, forțând-o să se mute la Los Angeles împreună cu mama și frații săi.

Crescând, Mendes a vrut să fie călugăriță, dar mai târziu s-a răzgândit când un agent de la Hollywood i-a văzut fotografiile frumoase. La acea vreme, Mendes studia marketing la Universitatea de Stat din California, dar a decis să renunțe la carieră de actorie.

Mendes primele roluri au acționat au fost în videoclipuri muzicale cu Aerosmith și Will Smith. În 1998, ea a obținut primul său rol actoricesc semnificativ în filmul Children of the Corn V: Fields of Terror. De asemenea, a jucat în alte câteva filme precum O noapte la Roxbury

În anii 2000, Mendes era o actriță de top din industria cinematografică de la Hollywood, jucând în filme precum Training Day, Out of Time, 2 Fast 2 Furious, Desperado, printre altele. A lucrat cu unii dintre cei mai buni actori din industrie la acea vreme, inclusiv Denzel Washington, Will Smith, Johnny Depp, Matt Damon și mulți alții.