Cele mai tari actrite hispanice

Cele mai tari actrite hispanice Cele mai tari actrite hispanice

Rosario Dawson

Rosario Dawson este o actriță americană bine respectată, care joacă în filme și emisiuni TV de la Hollywood din anii '90. Dawson s-a născut pe 9 mai 1979, la New York, din Isabel Celeste, care a fost cântăreață. Tatăl ei biologic nu a făcut niciodată parte din imagine. În schimb, Rosario a fost crescut de la naștere de Greg Dawson, tatăl ei vitreg care era muncitor în construcții. Etnia ei unică este un amestec vibrant de portoricani, afro-cubanezi, nativi-americani și irlandezi.

La vârsta de 15 ani, Dawson a fost descoperit de regizorul Larry Clark care a distribuit-o în filmul său, Kids. Deși filmul a fost controversat, performanța lui Dawson a fost remarcabilă și i-a deschis porțile la Hollywood.

La șase ani de la apariția ei în Kids, Dawson a obținut primul său rol semnificativ în Josie and the Pussycats și a continuat să joace în producții mai mari în anii 2000, cum ar fi Men In Black II, Sin City, Eagle Eye și Unstoppable.

Rosario Dawson este încă o actriță de top la Hollywood, făcând apariții în filme și emisiuni TV. Ea face parte din distribuția Zombieland 2, care va fi lansată la sfârșitul anului 2019.

Sofia Vergara

Sofia Vergara este o actriță american-columbiană nominalizată la Emmy, care este cunoscută mai ales pentru rolul ei de Gloria Pritchett în emisiunea TV de succes, Modern Family. Sofia s-a născut pe 10 iulie 1972, în Barranquilla, Columbia, unde a crescut până la adolescență. A fost descoperită în adolescență de un fotograf care i-a deschis porțile să apară în reclame Pepsi pentru piețele din Latina, apoi a jucat mai târziu într-o telenovelă mexicană.

Vergara s-a mutat în SUA la mijlocul anilor 1990, unde a devenit o personalitate TV Univision care găzduia diverse emisiuni. Vergara a debutat în film în 2o02 în filmul Big Trouble, apoi a făcut apariții în Chasing Papi, Meet the Browns și Madea Goes to Jail.

Vergara și-a obținut cel mai semnificativ rol din 2009, jucând ca un Gloria sexy și asertiv pentru Modern Family. Spectacolul a fost un succes instantaneu și i-a adus patru premii consecutive Emmy și Globul de Aur.

Vergara a apărut în alte filme mai recente, inclusiv Hot Pursuit, Chef și Fading Gigolo. De asemenea, a fost actor de voce în Happy Feet Two, The Smurfs și The Emoji Movie.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, sau J.Lo, este una dintre cele mai importante doamne de la Hollywood, care a creat o carieră de muzică, dans și actorie de mare succes. J.Lo s-a născut la 24 iulie 1969, la New York, din părinți puertoriceni. Avea două surori, una mai în vârstă și cealaltă mai mică decât ea. Lopez și-a început ilustra carieră ca dansatoare, apărând în videoclipuri muzicale și muzicale de scenă. În 1990, J. Lo a câștigat un concurs național de dans care i-a adus un loc ca una dintre „Fly Girls” din serialul In Living Color.

În 1995, Lopez a apărut în aclamata critică Mi Familia, precum și roluri mici în Money Train și Jack. Marea pauză a lui Lopez a venit în 1997 după ce a câștigat rolul principal în Selena. Performanța ei i-a adus laude pe scară largă, precum și o nominalizare la Globul de Aur.

Cariera muzicală a lui Lopez a început, de asemenea, în 1999, când a lansat primul ei album pop numit „On the 6”. Albumul a devenit platină în doar două săptămâni, făcând din Lopez unul dintre artiștii de top din industria pop. Popularitatea lui Lopez atinge noi culmi în anul 2001, când filmul ei „The Wedding Planner” a ajuns pe primul loc în box office în prima săptămână și albumul ei „J. Lo 'a debutat și pe primul loc în topurile pop. Până în prezent, nimeni nu a reușit vreodată să realizeze acest lucru.

Lopez a jucat și a făcut apariții în mai multe filme și emisiuni TV de la Hollywood și continuă să facă muzică pentru milioanele ei de fani de pe tot globul.