Absenta dorintei la barbat, sa descoperi ce te blocheaza

Cauzele absentei dorintei

Lipsa dorintei poate fi legata de cauze fizice: boala, probleme de greutate, dezechilibru hormonal (carenta de testosteron). In aceste cazuri trebuie consultat medicul.O lipsa permanenta de dorinta poate fi, de asemenea, legata de un sentiment de culpabilitate in ce priveste sexualitatea, de contextul cultural sau religios, sau de un eveniment traumatic din copilarie. Atunci poate fi utila consultarea unui psiholog.

O depresie, moartea unei rude sau a unui prieten apropiat pot, de asemenea, sa suprime (momentan) dorinta. Discutia cu partenerul dumneavoastra este esentiala… ceea ce nu va poate impiedica sa mergeti sa consultati un specialist. 0 vom repeta intotdeauna: comunicarea este foarte importanta. Este mai bine sa vorbiti despre temerile, angoasele si nevoile dumneavoastra decat sa incercati sa evitati raporturile sexuale.

Obsesia performantei poate sfarsi prin a deveni paralizanta: discutia despre ea impreuna cu partenerul dumneavoastra ar trebui sa permita demolarea multor stereotipuri, ca acela al superioritatii sexuale a masculului sau acela al capacitatilor sale nelimitate! Frica de a nu o putea satisface, sau dorinta de a o face cu orice pret mai bine decat “ex”-ul pot, la termen, sa va inhibe dorinta.

In sfarsit, uneori sunt de-ajuns cateva detalii marunte care pot taia orice dorinta sexuala unui barbat: detalii anatomice (desuuri nu prea sexy, mirosul de transpiratie), critici injositoare… si in aceasta situatie, discutati despre ele!

Atentie Ia rutina!

La inceputul unei relatii amoroase, sexualitatea cuplului este uneori exploziva… dar adesea se estompeaza pe parcurs. Raporturile devin de rutina si mult mai putin excitante ca inainte. Compensarea prin studii, munca sau sport nu este o solutie. Nu mai sunteti nici condamnat, sub pretextul de a iesi din rutina, sa nu va vedeti decat o data pe luna sau sa acumulati aventuri.

Intr-adevar, daca… “e trista carnea”, este poate din cauza ca v-ati obisnuit sa reduceti sexualitatea la penetrare. Faceti dovada de imaginatie si variati placerile: ganditi-va la mangaieri, la masaje, la jucarii sexy, si invesiti in lenjerie fina. Variati, de asemenea, pozitiile si nu sariti peste

A sti sa sincronizati dorintele reciproce

In interiorul cuplului, dorintele barbatului si ale femeii sunt uneori decalate. Nimic mai natural decat sa simti o usoara scadere a libidoului din cand in cand; si a face dragoste trebuie mai ales sa nu devina o obligatie! Daca sunteti stresat, sau pur si simplu obosit dupa o zi de lucru, atunci absenta dorintei nu este nici surprinzatoare, nici foarte alarmanta. Nu faceti din aceasta o fixatie, caci s-ar putea sa conduca la o anxietate mai profunda. Dar nici nu lasati ca probleme de serviciu sau de alta natura (financiara, de familie) sa va strice viata sexuala. Reglati-le, discutati-le cu ea sau incercati macar ca atunci cand faceti dragoste sa nu va mai ganditi la ele.

Sfaturi pentru stimularea dorintei

Singur

Mangaiati-va corpul (evitand zonele genitale) in pat, sub dus sau in cada folosind un lubrifiant pe baza de apa, sau o spuma de bale. Concentrati-va asupra senzatiilor dumneavoastra si asupra a ceea ce va excita.

Impreuna cu partenera

Cereti-i sa va mangaie si sa va maseze. Si aici, ea se poate folosi de tot ce doreste: maini, gura, ulei de masaj. Eventual ghidati-o cu mana si marturisiti-i ce va starneste apetitul sexual. Impartasindu-i ce stimulari si ce zone va excita cel mai mult, ea va fi mai in masura sa va ofere multa placere. Evitati mai ales sa atingeti organele genitale. Pentru moment, conteaza doar sa va destindeti si sa reinvatati sa primiti placere… si sa oferiti placere. Apoi puteti sa inversati rolurile: de acum inainte este randul dumneavoastra sa ii explorati corpul (cu exceptia sexului).

Dupa mai multe sedinte de acest tip, ar trebui acum sa fiti pregatit sa atingeti si sa mangaiati zonele mai sensibile. Ganditi-va sa va exprimati liber si sa spuneti partenerei ce este excitant pentru dumneavoastra si ce nu. Cand va veti fi recas­tigat increderea in dumneavoastra, yeti fi pregatit sa treceti la raportul sexual. Dar scopul fiecarui raport nu trebuie neaparat sa fie penetrarea.