Viziteaza Roma de Craciun

  • Vineri, 30 Decembrie 2022
  • Turism

Roma este o destinatie populara de Craciun, cu o serie de atractii turistice si evenimente speciale organizate in aceasta perioada a anului

Una dintre cele mai faimoase atractii este Piata Navona, care devine un adevarat paradis de Craciun, cu piete de Craciun si o multime de bunatati culinare, precum si o serie de spectacole de muzica si divertisment.

De asemenea, nu trebuie sa ratati o vizita la Bazilica Sfantul Petru, care este decorata cu mii de luminite de Craciun, sau la Colosseum, care devine un spectacol de lumini cu aceasta ocazie.

In plus, puteti vizita Muzeul Vaticanului sau puteti face o plimbare pe stradutele inguste si pitoresti ale orasului.

Indiferent unde alegeti sa mergeti, Roma ofera o multime de optiuni pentru o vacanta de Craciun de neuitat.

Istoria orasului Roma este una dintre cele mai fascinante si bogate istorii ale unui oras. Roma a fost fondata in anul 753 i.Hr. de catre legendarii gemeni Romulus si Remus, dupa ce au fost abandonati de tatal lor, un rege al Romei antice, pe malul Tibru. De atunci, Roma a devenit unul dintre cele mai importante orase ale lumii antice, cunoscut pentru puterea sa militara, arhitectura sa impresionanta si influenta sa culturala.

Roma a cunoscut mai multe perioade de expansiune si declin, dar a ramas un centru important al civilizatiei occidentale de-a lungul istoriei sale. In timpul Imperiului Roman, Roma a devenit capitala lumii antice, raspandind legile si cultura sa peste intreaga Europa, Africa si Orientul Apropiat. Dupa cazarea Imperiului Roman, Roma a ramas un centru important al crestinismului, devenind capitala Bisericii Catolice in anul 330 d.Hr.

In timpul Renasterii, Roma a devenit un important centru cultural si artistic, atragand oameni de arta si intelectuali din intreaga Europa. In zilele noastre, Roma este capitala Italiei si este cunoscuta pentru istoria sa impresionanta, arhitectura sa impunatoare si frumusetea sa naturala. Orasul este plin de cladiri antice, muzee, biserici si alte atractii turistice, care il fac una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume.