Vise care anunta prezenta unor boli

Vise care anunta prezenta unor boli Vise care anunta prezenta unor boli

Lumea visului a fost, este si va ramane o fascinatie, dar si un real mister pentru om cat si pentru stiinta. Onirologia (stiinta despre vise), desi intampina multe probleme, a raspuns la o mare parte din intrebarile legate de producerea si posibilele interpretari ale viselor umane si chiar animale.

Departe de a crede ca se va putea scrie vreodata o carte de interpretare concreta a viselor, onirologii au descoperit insa ca anumite elemente concrete din vise pot corespunde destul de exact unor stari de boala ale organismului. Astfel, chiar si superstitia ca daca visezi soareci inseamna graviditate a putut fi interpretata ca o realitate - un vis care anunta o stare anormala.

Ceea ce este cert, verificat stiintific este ca anumite conditii anormale ale organismului pot declansa zone specifice de perturbatie electrica ale creierului. Aceste perturbatii corespund de mult ori foarte exact cu unele culori, scene sau modele de rulare ale unor vise. In prezent, diagnoza unor boli prin natura viselor subiectului este folosita in 114 clinici din 16 tari din Europa, America si Asia.

Dinamica unor culori din vise

Prezenta sau dominanta unei culori anume, precum si nuanta sa nu pot spune nimic despre o eventuala boala. Cu toate acestea, cercetatorii australieni au aratat ca modelul dinamicii anumitor culori in vise poate spune foarte multe despre posibilul debut al unor boli.

Aparitia brusca a unor valuri de rosu-sangeriu

Indiferent de actiunea visului si de personajele visate, chiar daca visul e placut sau neplacut, aparitia din senin a unor peisaje sangerii demasca o posibila nevroza sau oboseala psihica. Atunci cand rosul apare brusc si invadeaza intreg peisajul, colorand parca totul in rosu, in 99% din cazuri este vorba de o reala oboseala nervoasa care poate degenera intr-o nevroza agitata, insotita de insomnii si incapacitate de concentrare psihica.

In cazul acestor tipuri de vise se recomanda: - respectarea unui program de somn de noapte de minimum 9 ore; - consum zilnic de vegetale verzi si fructe bogate in vitamina B (banane, pere); - grija fata de regimul stresant de lucru. Sunt necesare cel putin 10 minute pauza la fiecare 70 minute de efort; - multa miscare in aer liber.

Inversarea culorii verde sau albastru cu culoarea rosie

In unele vise, padurea verde poate deveni treptat rosie, lacurile sau marea - purpurii sau rosu deschis, iar iarba poate lua nuante diferite de rosu. Oricare transformare a obiectelor sau elementelor naturale cunoscute ca verzi sau albastre in unele de culoare rosie anunta inceputul unor probleme neurologice destul de grave.

Conform site-ului etarot, studiile au aratat ca aceste aspecte de culoare in vis demasca, de fapt, inceputul unor procese degenerative din sistemul nervos care pot anunta chiar si un risc de aparitie a parezelor sau paraliziilor. Simularile pe calculator au aratat ca peste 65% din cei care au mai des astfel de vise prezinta un risc enorm la boli neurologice grave.

In acest caz, se recomanda in primul rand un consult complet la neurologie si, pe langa aceasta investigatie, care are nesansa de a nu etala mare lucru, se impun urmatoarele masuri: - reducerea la minimum a consumului de bauturi tari si tutun; - o dieta bogata in claciu (lapte) si in proteine (de preferat carne slaba, de vita); - consumul de fructe bogate in vitamine C, mai ales seara. 

Aparitia spiralelor rosii in rotire

Spiralele de tip spatial care absorb totul, ca si cele de tip tornada au fost asemanate cu descrierile tunelului mortii, de catre cei aflati in coma sau moarte clinica. In realitate, este vorba de altfel de imagini care anunta posibile boli cardio-vasculare. Cei care viseaza spirale rosii in miscare care tind sa-i absoarba in centru, ca o tornada vazuta de jos, sufera in cele mai dese cazuri de probleme ale oxigenarii cordului, nu doar a creierului, din diverse cauze.

Prin urmare, o repetare a temelor rotirii unor spirale de abur rosiatic deasupra capului este un avertisment care trebuie luat in seama. Cere un consult cardiologic si complet, mergi si la cabinetul de neurologie, daca visul se repeta foarte des. Sfaturi generale: - bea lichide de cate ori iiti este sete, mai ales vara; - renunta definitiv la tutun, chiar daca pare imposibil; - nu bea mai mult de 50 ml de bautura tare nici in timpul zilei, nici inainte de culcare; - evita consumul de medicamente de orice natura fara recomandarea medicului; - evita grasimile si dulciurile in exces.

Ce reprezinta cosmarurile

Caderea in gol de la inaltime intr-un vis anunta, in 90% din cazuri, o posibila declansare a unei depresii unipolare (tristete si dezinteres permanent pentru tot) sau a unor stari maniaco-depresive de tip paranoid.

Neurobiologii au descoperit ca aceste vise preced foarte des cu 1-2 ani declansarea bolii. Pentru a evita aceste probleme se impune un program de viata mai “detasat”: 

-evita stresul, suprasolicitarea si mai ales enervarile frecvente;

-implica-te in activitati diverse care iiti aduc satisfactie;

-incearca sa-ti satisfaci cat mai des micile capricii care te bucura;

-mergi in concediu departe de localitatea unde locuiesti, cel putin 10-12 zile pe an.

Senzatia de sufocare sau inec, asociata cu cea de caldura, aparuta in vise demasca o posibila afectiune pulmonara, dar in 20% din cazuri si o posibila problema a ficatului.

Indiferent de natura lui, acest gen de vise demasca in 80% din cazuri probleme reale, ce ar putea aparea peste 7-8 luni. Ar fi indicat sa-ti faci un control medical complet la interne, endocrinologie si, pentru siguranta, la oncologie.

Recomandari:

-evita mediile poluante;

-fa zilnic miscare iin aer liber, inainte de culcare;

-bea cat mai multe lichide;

-consuma fructe la fiecare mic-dejun.