Trucuri pentru a supraviețui inflației

Dacă portofelul tău se simte puțin ușor în ultima vreme, inflația este probabil de vină. Inflația nu numai că mărește costurile produselor și mărfurilor, ci îngreunează și luarea unor decizii financiare regulate, cum ar fi investițiile, cheltuielile, economisirea etc. Așadar, tot ce aveți nevoie este să păstrați câteva trucuri în mânecă pentru a rezolva astfel de probleme. condiții economice îngrozitoare și le-am adunat pe cele mai bune pentru tine.

Deciziile mai inteligente cu banii tăi au nevoie de o imagine clară a banilor exacti pe care îi ai în primul rând. Potrivit profesioniștilor, în practica verificării inflației, exercițiul de bugetare vine pe primul loc înaintea exercițiului de prioritizare. Este ușor să vă urmăriți tranzacțiile și finanțele. Doar descărcați o aplicație de buget sau verificați extrasul de cont bancar online din când în când.

Inflația vine, în general, cu efectul creșterii cheltuielilor mai rapid decât venitul dvs. Deci, în condițiile unor bani mai strânși, devine mai greu să economisiți pe termen lung. Dar este necesar să aveți suficient în contul dvs. de economii ca fond de urgență de 3 până la 6 luni. Nu trebuie să faci mai mult decât atât, deoarece ratele dobânzilor probabil rămân mult mai scăzute în timpul inflației. Deci, calculează inteligent.

Oamenii sunt, în general, destul de buni la bugetarea cheltuielilor mari, cum ar fi plățile ipotecare sau chiriei, alimente lunare, EMI-uri pentru mașini etc. Sunt cheltuieli recurente mai mici, cum ar fi streaming, găzduire de fișiere, servicii de truse de masă, abonamente la buletine informative, abonament la sală etc. , care se adună rapid. Așadar, în timpul inflației, fii ferm, prioritizează nevoile tale și scapă de orice altceva.

Deși sună plictisitor, acesta este pasul care te poate ajuta să treci peste inflație strânsă. Inflația nu este momentul pentru a face pariuri riscante. Deci, în loc de o bursă volatilă, investiți în obiective pe termen lung cu costuri reduse și active mai sigure, ținând cont de pensionare. Este mai bine să renunți la stocurile de meme pentru moment. Gândiți-vă la investițiile dvs. ca cu cât mai liniare și mai directe, cu atât mai bine.

Acest motto de viață vă poate salva în multe situații dificile, darămite inflația. Scenariul global recent ne-a învățat să cheltuim mai puțini bani și mai mult timp în viața noastră de zi cu zi. Așadar, păstrați această practică și încercați să petreceți mai mult cu cei apropiați care cheltuiesc în moduri mai bune și mai atent. Cu siguranță, campingul pentru weekend va economisi mai mult decât un sejur într-un hotel elegant!