Cele mai bune filme de vazut pentru a invata despre lumea banilor

Cele mai bune filme de vazut pentru a invata despre lumea banilor Cele mai bune filme de vazut pentru a invata despre lumea banilor

Care este imaginea care îți vine în minte când te gândești la profesioniștii din domeniul finanțelor? Vedeți o grămadă de bărbați și femei în costume de pantaloni, o podea comercială zgomotoasă, săli de ședințe, o mulțime de ecuații și o viață de lux? Deși aceasta nu este imaginea completă și adecvată.

Dar credem că veți obține cea mai mare parte din vizionarea de filme despre profesioniști în domeniul finanțelor. Nu vă învinovățim. Aceste filme nu sunt doar distractive. Și ei sunt educativi. Ele vă oferă o privire asupra unei lumi diferite.

Dacă sunteți un fan al filmelor bazate pe finanțe, suntem siguri că trebuie să le fi văzut pe cele de pe lista de mai jos. Cu toate acestea, dacă nu le-ați urmărit încă, începeți acum călătoria dvs. de binge-watching!

WALL STREET

Acest film din 1987 ar trebui să fie locul de unde începeți. Este filmul care ne-a oferit o scurtă privire asupra tuturor evenimentelor din lumea corporațiilor. Un magnat corporativ Gordon Gekko (Michael Douglas) și un debutant credul din lumea bursieră Bud Fox ( Charlie Sheen ) vă mențin legați de marginea locurilor cu spectacolele lor de petarde. Michael îl îndrumă pe începător, astfel încât Charlie să-l învețe corzile jocului de tranzacționare.

Producătorul, tatăl lui Oliver Stone, a fost agent de bursă în timpul Marii Depresii, iar filmul este un omagiu adus tatălui său și tuturor celorlalți brokeri de acolo! Cu toate acestea, producătorul nu face din acest film doar o odă a pasiunii pentru numerele pe care le au brokerii. De asemenea, explorează pofta lor de succes și merge într-o măsură în care te îngrozește. Văzându-l pe Michael oprindu-se la nimic pentru a-și îndeplini obiectivele, folosind modalități fără scrupule și mai lipsite de scrupule, îți va oferi nopți nedormite.

AMERICAN PSYCHO

Ei bine, acesta este mai puțin finanțat, dar mai mult un film psihopat. Dar explorează modul în care dorința excesivă de a reuși poate scoate răul într-o persoană. Cu toate acestea, generalizarea fiecărui om de afaceri ca psihopat, așa cum se întâmplă pe ecran, nu este corectă. Ei bine, acest film servește la nebunie cu mulțimi de fior, crimă, suspans și colab. Poate că nu pentru cei slabi, dar dacă aveți stomacul pentru un film financiar palpitant, ei bine, acesta este.

TRADING PLACES

Filmele financiare nu trebuie să fie întotdeauna psihotice sau întunecate. Poate avea și alte numeroase dimensiuni, inclusiv un unghi comic! Filmul Trading Places este amuzant de pornit, dar descrie viața reală a corporațiilor, concentrându-se pe vânzările în lipsă.

În acest film, Eddie Murphy, un tânăr fără acoperiș, invadează brusc lumea finanțelor și totuși îi păcălește pe finanțatorii experimentați cu geanta plină de trucuri și idei. Urmărind petrecerile inegale în război (Eddie și Dan Akroyd) la luptă, doi brokeri decid să sprijine persoanele fără adăpost pentru a urca pe scara lumii corporative.

THE BIG SHORT

În timp ce fostul film este o abordare hilară a ambiguităților de vânzare scurtă, Marele scurt se concentrează pe consecințele devastatoare ale aceluiași asupra comercianților cu produse de suc de portocale. Este o versiune pe coloane a prăbușirii bulei imobiliare din 2008. Sunt un grup puternic de investitori aparținând firmelor de investiții care pariază împotriva poporului american și a caselor lor. Acest film include multă dramă. Vă va oferi o idee despre colapsul pieței imobiliare și despre cum se poate întâmpla în lumea reală.

MARGIN CALL

Un apel în marjă nu este o veste bună pentru investitori. Filmul cu același nume explorează viitorul unei firme fără nume, care se trezește brusc la realitatea crizei economice care scufundă firma ca o avalanșă. Momentele tensionate ale filmului sunt jucate la perfecțiune de distribuția ansamblului, toate spectacole de acordare incredibile.

Kevin Spacey, Stanley Tucci, dă spectacole remarcabile. Desfășurarea unei tragedii și modul în care capetele încearcă să evite dezmembrarea și tufișurile conștiincioase fiind târâte într-o prăpastie lipsită de etică, pe care se străduiesc atât de mult să le evite.

Acest film te face să te gândești mult după rolul ultimei role. Deci, acestea sunt câteva dintre filmele noastre preferate de finanțe care oferă mai mult decât o scurtă privire în lumea financiară! În timp ce acestea sunt unele dintre preferatele noastre, altele merită menționate, inclusiv Inside Job, Barbarians at the Gate, The Wolf of Wall Street și multe altele. Spune-ne, ai vreunul dintre preferatele tale? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos și spune-ne de ce sunt preferatele tale absolute?