Trend-uri in constructii pentru 2019

pompa beton pompa beton

Odata cu cresterea si evolutia continua a industriei de constructii, companiile trebuie sa fie cu un pas inainte daca doresc sa depaseasca sa depaseasca ofertele si strategiile competitorilor. Iata 5 tendinte din industria constructiilor din 2018, care vor continua si anul acesta. 

Progresele tehnologice si integrarea

Industria de constructii se indreapta usor catre cea tenologica. Cu toate acestea, exista o tendinta a industriei de constructii care nu va disparea. Software-ul de management al proiectelor de constructii se imbunatateste constant, cu mai multe caracteristici. Avand in vedere ca aceste programe se imbunatatesc, aceasta tendinta a industriei va exista si va fi vizbila si in 2019. 

Cu toate acestea, progresele tehnologice din industria constructiilor nu se limiteaza doar la software. Utilizarea de drone devine din ce in ce mai populara in cazul companiilor de constructii, in timp ce dronele devin mai accesibile. 

Tehnologia “verde” in constructii

Constructia ecologica reprezinta un domeniu in crestere in domeniul constructiilor. Din ce in ce mai multe cladiri si planuri includ tehnologia ecologica in procesul de constructie. Constructia ecologica este o modalitate de a construi proiecte intr-un mod ecologic si eficient din punct de vedere al utilizarii resurselor. Se refera la planificare, proiectare, constructie, intretinere si demolare. Aceste metode nu sunt atat de diferite de metodele clasice de constructie, deoarece economia, utilitatea si durabilitatea sunt aspecte importante ale procesului.

De asemenea, in constructii s-au proiectat masinarii si echipamente care irosesc cat mai putin. Un bun exemplu ar fi pompa beton- la care nu doar ca s-a redus consumul, dar se si curata singura, pentru ca dupa utilizare proprietarul sa nu mai fie nevoit sa o demonteze.  

Durabilitate

Desi acest lucru ar putea parea aceeasi tendinta ca si tehnologia ecologica, tehnologiile verzi sunt produse care pot fi mai bune sau pot crea o amprenta neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon. Dar durabilitatea face parte din metodele si modelele de afaceri care fac din lume un loc mai bun. 

Constructia durabila poate include conservarea mediului, o utilizare eficienta a resurselor, cu un ochi al progresului si culturii sociale. In plus, nu se pune doar problema de durabilitate a blocurilor, caselor si, in general, cladirilor, ci ne dorim sa avem si masini, scule si utilaje mai durabile. Avem nevoie de ele pentru constructiile si amenajarile caselor. 

Am evoulat si din acest punct de vedere - atat constructiile cat si masinariile pe care le folosim in acest demers au devenit mai longevive. 

Echipamete de securitate mai bune

Odata cu cresterea numarului de echipamente noi, va exista si o crestere a standardelor. Datorita numarului de crescut al accidentelor si al deceselor legate de constructii, este clar ca va exista un impuls pentru un echipament de siguranta mai bun. 

Solutii de management al proiectelor

Alaturi de toate progresele tehnologice care se afla aici, software-ul de management al proiectelor de constructie este o tendinta care se va desfasura in 2019. Numarul companiilor care produc module proprii pentru solutiile actuale de management de proiect a crescut in ultimii ani. Deci, de asemenea, numarul de companii care creeaza solutii de management al proiectelor de constructie.

Proprietarii de companii au mai multe optiuni software mai bune decat acum cativa ani. Nu numai interfetele utilizatorilor sunt mai usor de utilizat, dar exista mai multe optiuni. Solutiile de management al proiectelor pot avea acum o solutie de timp, inchirieri de echipamente, comenzi de schimbare si alte optiuni traditionale de management al proiectelor. 

Cu toate aceste schimbari, este mai usor ca firmele de constructii sa-si gestioneze proiectele. Software-ul de management al proiectelor poate pastra toate documentele legate de proiect intr-o singura locatie, ceea ce poate ajuta subcontractantii si contractantii sa fie platiti la sfarsitul unui proiect.