Toyota doreste ca pana in 2025 toate modele sa aiba si optiunea electrica

Te-ai săturat de acel miros de benzină în timp ce îți umpli rezervorul? Din fericire, dacă ești fan Toyota, vei putea găsi modelul tău preferat fără motor cu combustie până în 2025. Toyota plănuiește să ofere o versiune electrică pentru fiecare dintre vehiculele sale. Ei speră să vândă peste 5,5 milioane de mașini electrice până în 2030.

În 2015, Toyota și-a anunțat inițiativa masivă ecologică, Toyota Environmental Challenge 2050, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 90% (față de nivelurile lor din 2010) în toate vehiculele lor. Ei speră că, cu acest obiectiv pentru ofertele sale de mașini electrificate, ei pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor înalte stabilite în 2015 mai repede decât se anticipau inițial.

Accentul pe mașinile electrice va duce în același timp la dezvoltarea continuă a mașinilor hibride tradiționale Toyota și a mașinilor cu celule de combustibil cu hidrogen. Ca parte a impulsului, aceștia își vor spori angajamentul față de vehiculele electrice cu baterie și hibridele conectate.

Pe lângă marca Toyota, Toyota a spus că toate mașinile sale marca Lexus vor oferi, de asemenea, o opțiune electrificată în 2025. Compania intenționează să ofere peste 10 modele pur electrice, alimentate cu baterii în întreaga lume, la începutul anilor 2020. Mașinile pur electrice vor fi lansate mai întâi în China.

Cererea de mașini electrice este prin acoperiș și va fi un punct de lansare excelent pentru vehicule. După lansarea în China, acestea vor fi apoi oferite în Statele Unite, Japonia și Europa. Ei speră să mărească gama de mașini plug-in în același timp în care modelele pur electrice ajung pe piață.