Totul despre procedurile ginecologice

 

Foarte mullte tinere considera vizita la ginecolog a fi un lucru jenant, stanjenitor si chiar neplacut. Bineinteles, nimanui nu-i face placere sa mearga la doctor, cu atat mai putin la un astfel de doctor care are sa dezvaluie o serie de lucruri despre zona intima si care va avea contact in mod direct cu aceasta.

Trebuie sa stii insa ca vizitele regulate la medicul ginecolog iti pot salva viata si a celor din jur. De asemenea, ginecologul te poate ajuta sa-ti cresti stima de sine si sa previi sau sa tratezi o serie de afectiuni deloc dorite.

Asadar, iata cateva informatii pretioase pe care trebuie sa le stii despre procedurile ginecologice.

 

Totul despre procedurile ginecologice

 

1. Nu e doar pentru tine

Medicul ginecolog nu practica aceasta meserie exclusiv pentru a lua contact cu zona ta intima si pentru a te “desconspira” in fata celorlalti. Medicul ginecolog are sau capata o vasta experienta si analizeaza zona intima a milioane de persoane, pentru ca sa ai convingerea ca si aceasta parte a corpului tau este sanatoasa si ca nu te vei confrunta niciodata cu probleme grave, dureroase, demoralizante.

 

2. Unele dor, altele nu

Exista o serie de proceduri ginecologice care, de la un caz la altul, pot produce un oarece disconfort si senzatia de durere, la fel cum exista si proceduri care sunt complet invazive si care nu afecteaza in niciun mod stilul de viata.

 

3. Vizita la ginecolog sub 18 ani

Adolescentele care ajung la ginecolog si detin o varsta sub pragul mentionat, vor beneficia de anumite proceduri si verificari doar cu acordul adultilor. Cu toate acestea, poate fi de un real folos sa apelezi la ginecolog pentru controale simple de rutina (o analiza de urina, analize de sange pentru controlul hormonal, ecografii etc.)

 

4. Sfaturi personalizate

Nici mama, nici cea mai buna prietena, nu te pot sfatui concret asupra mentinerii zonei tale intime si a sanatatii de bine. Fiecare organism este diferit, asa ca medicul ginecolog iti poate recomanda cu exactitate, in baza unor verificari, ce produse ai nevoie pentru a-ti mentine sanatatea zonei intime sau pentru prevenirea unor afectiuni.