Tot ce trebuie să știți despre aplicația cea mai folosită din 2022

Tot ce trebuie să știți despre aplicația cea mai folosită din 2022 Tot ce trebuie să știți despre aplicația cea mai folosită din 2022

Când TikTok a apărut pentru prima dată pe rețelele sociale în 2018, a fost dificil de prevăzut ce forță puternică va deveni. Dar ce este mai exact TikTok?

 

TikTok este în prezent a șasea cea mai populară platformă socială din lume, cu peste 2 miliarde de descărcări în întreaga lume și în continuă creștere, dar pentru că este aplicația de alegere pentru hiper-influentă generație Z, are un impact nemaipomenit asupra spiritului cultural. Mofurile culinare, o nouă generație de canini bine-cunoscuți, nostalgia anilor 2000 și cariera de actorie a lui Addison Rae pot fi toate atribuite TikTok.

Ce este TikTok?

TikTok este o aplicație pentru realizarea și partajarea videoclipurilor scurte. Videoclipurile sunt înalte, nu pătrate, ca în poveștile Snapchat sau Instagram, dar navighezi printre videoclipuri derulând în sus și în jos, ca un flux, nu atingând sau glisând dintr-o parte în alta.

 

Opțiunea de a căuta sunete pentru a marca filmul este doar unul dintre numeroasele instrumente disponibile artiștilor video, împreună cu filtre similare cu cele găsite pe Snapchat. Utilizatorii sunt, de asemenea, îndemnați să interacționeze între ei prin videoclipuri de „reacție” sau „duete”, în care pot reproduce videoclipurile existente și să li se alăture.

Ce rost are TikTok?

Când o nouă aplicație apare pe piață și crește în popularitate, poate fi greu de înțeles de ce este nevoie de ea.

Instagram, timp de câțiva ani, a părut o simplă aplicație de filtrare a fotografiilor, dar a apărut încet ca o platformă socială și un instrument de branding. Poveștile Snapchat păreau inițial ridicole, dar pe măsură ce au crescut în popularitate, Instagram a furat în esență ideea, iar Instagram Stories domină acum rețeaua de socializare. Cu sistemul său de hashtag confuz, Twitter a devenit în cele din urmă o nouă modalitate de a urmări știrile și evenimentele curente.

 

Când vine vorba de TikTok, există o piață vastă de oameni care caută micro-divertisment și distragere a atenției pentru câteva minute în timpul zilei. Dacă un videoclip este interesant sau atrăgător, este redistribuit rapid de algoritmul de pe pagina „Pentru tine” și câștigă milioane de vizualizări.

Susținerea celebrităților

Parteneriatele cu celebrități au reprezentat o tactică cheie în strategia de extindere geografică a TikTok. Aplicația folosește celebrități și influenți pentru a genera zgomot în jurul platformei și pentru a genera conținut viral. Aceste celebrități nu numai că postează conținut pe TikTok, ci și promovează TikTok pe alte canale de socializare. De exemplu, în postarea de mai jos, celebritatea indiană, Aashika Bhatia, a promovat aplicația TikTok pe Instagram.

 

Mulți oameni celebri, inclusiv Jimmy Fallon, folosesc și apreciază aplicația, care a contribuit la creșterea popularității acesteia. Aplicația are parteneriate plătite cu mai mulți oameni celebri din diferite locuri, care ajută la promovarea publicului local.

 

Interesul lui Jimmy Fallon pentru aplicație s-a dezvoltat în mod natural, dar aplicația a câștigat ulterior bani din ea printr-o relație sponsorizată. Jimmy Fallon a introdus un segment de „provocări” în emisiunea sa în noiembrie 2018 și a ales TikTok ca locație pentru provocare.

 

În alte țări, aplicația TikTok are și sponsorizări de celebrități. Aplicația a atras oameni celebri când a debutat pentru prima dată în Japonia, inclusiv Kinoshita Yukina, Kyary Pamyu Pamyu și Watanabe Naomi. TikTok a făcut echipă cu starul rețelelor sociale Kaykai Salaider în Thailanda și Aashika Bhatia în India.