Tipuri de branding și cum să le utilizați

  • Luni, 15 Martie 2021
  • Internet
  • Publicat de
Tipuri de branding și cum să le utilizați Tipuri de branding și cum să le utilizați

Acest articol a fost scris de Sorin, CEO Manager SorinDesign. Dacă doriți să faceți următorul pas în afacerea dvs., vă încurajăm să vizitați SorinDesign.Ro, propulsat de SorinAlmaDesign.

La fel cum există multe tipuri diferite de mărci, există o mulțime de tipuri diferite de branding acolo. Branding-ul nu este unic; cele mai eficiente strategii sunt extrem de personalizate pentru companiile, grupurile și creatorii care le utilizează.

Asta pentru că este vorba despre personalitate.

Un brand este practic personalitatea unei companii; branding este pașii pe care o întreprinde o companie pentru a exprima acea personalitate.

Dar dezvoltarea unei persoane unice face mai mult decât să facă o companie să se simtă ca un personaj. Când este realizat eficient, branding-ul poziționează o organizație (sau o persoană, o mișcare sau chiar un anumit produs) ca lider în domeniul lor și comunică consumatorilor că este alegerea ideală pentru ei și stilul lor de viață.

Ca un nou antreprenor, creator de conținut sau, pur și simplu, o persoană aflată în creștere personală, înțelegerea branding-ului și cum să o faci bine este unul dintre ingredientele cheie pentru succes.

Branding vs. identitate de brand vs. brand

Înainte de a putea intra în acele tipuri diferite de branding, este important să descompunem diferențele dintre branding, identitate de marcă și brand.

Să începem cu marca. Un brand este o personalitate creată pentru a se conecta cu publicul într-un mod specific. Adesea, este folosit pentru a discuta despre companii private, dar orice poate avea un brand: o școală, o entitate guvernamentală, un club social, un canal de conținut etc.

Un brand este o colecție de valori și percepții pe care lumea le are despre o entitate. Deși vă comunicați cu atenție marca dvs. lumii, nu aveți ultimul cuvânt cu privire la marca dvs.; modul în care lumea îți percepe brandul și valorile pe care ți le atribuie joacă și ele în ecuație.

Luați în considerare VadalexExpress. Serviciile lor sunt ieftine și este o alegere ideală atunci când sunteți mult mai interesat să expediati repede un colet.

Brandingul comunică „personalitatea” mărcii dvs. către lume.

Acum să comparăm marca cu brandingul. Spre deosebire de marca dvs., care este personalitatea pe care consumatorii o percep pentru compania dvs., brandingul este seria de alegeri deliberate pe care le faceți pentru a comunica marca dvs. lumii.

Dacă marca dvs. este percepția oamenilor despre dvs., marca este modul în care direcționați această percepție.

Crearea unei identități de marcă stabilește coerența și definește marca dvs.

Și apoi există identitate de marcă. Identitatea dvs. de marcă este setul de alegeri de design pe care le faceți atunci când marcați ceva.

Dacă marca dvs. include culori pastelate calde, identitatea dvs. de marcă clarifică nuanțele specifice într-o paletă de culori, astfel încât fiecare designer cu care lucrați să știe la ce culori să rămână pentru un aspect consistent.

Identitatea mărcii include lucruri precum alegerile dvs. de fonturi, paleta de culori, tipurile de grafică pe care le utilizați, sigla (și variantele sale) și vocea dvs. de copiere. Identitatea dvs. de marcă vă oferă elementele de bază pe care le utilizați în strategia dvs. de branding.

Unde se întâmplă brandingul?

Oriunde este vizibil un brand, se întâmplă brandingul. Pe măsură ce vă dezvoltați strategia de branding, gândiți-vă la locurile în care marca dvs. va ocupa spațiu și va fi văzută - online și offline.

În cele din urmă, scopul brandingului este de a construi o identitate unică de încredere, care să te diferențieze de concurenți și să comunice publicului țintă că ești exact ceea ce își doresc.

Brandingul personal tinde să se întâmple în locuri în care oamenii - personalități publice sau nu - interacționează ca indivizi, cum ar fi pe platformele de socializare sau la evenimente profesionale.

Brandul produselor și al companiilor tinde să se întâmple în locuri în care produsele și companiile trebuie să iasă în evidență, cum ar fi în magazine și reclame, precum și pe rețelele de socializare.

Serviciul de branding se întâmplă și în aceste spații și, de multe ori, veți vedea că brandingul cu amănuntul se întâmplă alături de brandingul corporativ și de produs.

Brandingul geografic și cultural are loc la scări mai mari ... dar se întâmplă și pe social media, în spațiile publice și în mediile de vânzare cu amănuntul.

O sa revin in articolele urmatoare cu cele 8 tipuri de banding si cum le puteti utiliza