Ati securizat Facebook cu aceste modificari de confidentialitate?

Setarile de confidentialitate ale Facebook sunt complicate si se schimba des, facand dificil controlul asupra vietii private a celor mai mari retele sociale din lume. Facebook a facut modificari majore in controlul confidentialitatii in 2011, astfel incat unele controale mai vechi nu se mai aplica.

Este important sa acordati atentie setarilor privind confidentialitatea pe Facebook si sa aflati elementele de baza ale modului de a controla cine vede continutul pe care il distribuiti. In caz contrar, Facebook poate alege setarile implicite care vor imparti mai multe informatii cu publicul decat intentionati sau doriti.

Exista cateva moduri de baza pentru a accesa controalele de confidentialitate pe Facebook:

1. Facand clic pe „Setari de confidentialitate” din meniul derulant, sub pictograma mica a uneltei din partea dreapta a numelui, in coltul din dreapta sus (evidentiat in rosu in imaginea de mai sus.) Acest lucru va duce la pagina principala de setari, unde ar trebui sa va faceti timp pentru a trece prin toate optiunile.

2. Faceti clic pe pictograma minuscula, de asemenea, in partea dreapta a numelui, in coltul din dreapta sus al paginii Facebook. Acest lucru dezvaluie un meniu derulant de comenzi rapide de confidentialitate, cu unele dintre aceleasi optiuni disponibile pe pagina principala de control al confidentialitatii. Veti observa cuvinte usor diferite, dar functiile sunt identice – aceste controale va permit sa alegeti cine va poate vedea informatiile pe Facebook.

3. Accesati ceea ce Facebook numeste control de confidentialitate, un meniu derulant care apare chiar langa continutul pe care il postati sau il partajati. Acest meniu de confidentialitate trebuie sa usureze alegerea diferitelor setari de confidentialitate pentru diferite tipuri de continut, astfel incat sa puteti lua decizii de distribuire de la caz la caz.

Doar pentru a fi clar: Cand utilizati site-ul Facebook pentru a posta ceva, puteti oricand sa inlocuiti aceasta valoare implicita utilizand meniul de confidentialitate.