Facebook, Google, Microsoft, Reddit și Twitter lucrează împreună pentru a combate dezinformarea coronavirusului

Facebook, Google, YouTube, Microsoft, LinkedIn, Reddit și Twitter au spus că lucrează între ei și agențiile de sănătate guvernamentale pentru a se asigura că oamenii văd informații exacte despre coronavirusul nou și COVID-19.

Companiile speră să combată conținutul fraudulos și dăunător pe platformele lor, potrivit unei declarații comune publicate luni pe site-ul Facebook .

Mai multe dintre cele mai mari companii de social media din lume au anunțat că lucrează împreună pentru a combate dezinformarea în jurul pandemiei coronavirusului și a bolii COVID-19, potrivit unui comunicat publicat luni pe site-ul Facebook.

Facebook, Google și filiala sa YouTube, Microsoft și filiala sa LinkedIn, Reddit și Twitter toate au co-semnat declarația.

"Ajutăm milioane de oameni să rămână conectați, în timp ce combatem în comun frauda și dezinformarea cu privire la virus, ridicăm conținutul autoritar pe platformele noastre și împărtășim actualizări critice în coordonare cu agențiile de sănătate guvernamentale din întreaga lume", se arată în declarație. "Invităm alte companii să ni se alăture, în timp ce lucrăm pentru a menține comunitățile noastre sănătoase și în siguranță."

Facebook  și  Twitter au luat măsuri pentru a interzice conținutul despre coronavirus care ar putea provoca daune - ambele platforme au spus că vor evidenția informațiile agenției guvernamentale în cadrul căutărilor de termeni legați de coronavirus.

Google a anunțat recent o echipă de răspuns la incidente coronavirus de 24 de ore și a spus că va acționa pentru a elimina dezinformarea de la rezultatele căutării și pe YouTube, promovând în același timp informații exacte de la agențiile de sănătate. 

Dar volumul pur de știri false, pe care Organizația Mondială a Sănătății a numit-o „ infodemică ”, testează dacă industria este capabilă să limiteze în mod eficient răspândirea dezinformării .

Newsguard, care clasează site-urile în funcție de încredere, a  declarat la începutul lunii martie că „site-urile de îngrijire a sănătății” au primit de peste 142 de ori mai mult angajament în social media în ultimele 90 de zile ca site-urile web pentru Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor și pentru sănătatea mondială. Organizare combinată.

Chiar înainte de izbucnirea COVID-19, Facebook, Google, Twitter și alții erau deja sub foc de la parlamentari și alți critici care susțin că companiile nu fac suficient pentru a scoate conținut dăunător și înșelător în alte contexte, cum ar fi extremismul violent, controlul cibernetic, și reclame politice.

Luni, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că este mai ușor pentru Facebook „să ia o linie mult mai grea ” în cazuri precum o situație de urgență globală pentru sănătate, în timp ce Sundar Pichai, CEO al companiei părinte Google Alphabet, le-a spus angajaților într-un memoriu că acesta este un moment esențial. pentru companie, potrivit Bloomberg. Rămâne de văzut cât de mult eforturile agresive ale companiei vor face diferența în stoparea răspândirii conținutului coronavirus dăunător.