Ten iritat? Iata cum sa procedezi

 

Ni se poate intampla oricand sa ne trezim pe nepusa masa cu un ten iritat care se emana printr-o piele rosie sau prin multe cosulete. Acest aspect se intampla destul de frecvent, fiind cauzat de unul sau mai multi factori. Iar prezenta unei iritatii se transforma deseori intr-un semn de alarma, mai ales atunci cand iritatia apare in zone expuse si/sau sensibile, asa cum este tenul. Iata cum sa procedezi pentru o vindecare rapida!

 

1. Consultat-ti produsele!

In primul rand este foarte important sa-ti analizezi produsele folosite in ultima perioada si sa descoperi ce anume a cauzat respectiva iritatie. Daca ai introdus un produs nou in rutina de ingrijire, acela poate fi sursa iritatiei tale. In acest caz se recomanda sa intrerupi utilizarea acestuia sau sa arunci o privire atenta peste ingrediente. Daca acesta contine o serie de acizi sau vitamine, iritatia poate fi cauzata de procesul de regenerare celulara accentuata, lucru care denota ca ai introdus in rutina respectivul produs mult prea rapid.Fie renunti la el pentru o perioada de timp, fie il folosesti treptat (o data pe saptamana si diluat cu alte seruri si creme). Acest lucru ii va oferi timp pielii tale sa se invete cu respectivul produs.

Daca insa vorbim de un produs de curatare, din nou, lista de ingrediente este foarte importanta.

 

2. Inlocuieste-ti produsele

Daca produsul cel nou este totusi unul pe care l-ai inlocuit si pe care-l folosesti de ceva vreme este foarte posibil ca sa se fi schimbat ceva in formula acestuia. Iti recomandam sa te indrepti catre o noua alternativa sau catre un medic dermatolog care sa-ti recomande un produs potrivit tenului tau.

 

3. Foloseste o crema hidratanta blanda!

In foarte multe situatii, iritatiile se trec de la sine in termen de cateva zile. Utilizarea unor produse tip tratament, chiar si din extracte naturale, pot deseori sa influenteze in mod negativ actiunea iritanta, astfel incat e recomandat sa nu le aplici pe ten si sa lasi iritatia sa treaca de la sine.

 

4. Foloseste SPF!

O piele deja iritata este mult mai expusa la probleme si mai grave in lipsa unei protectii solare. Asadar se recomanda sa nu omiti de fiecare data cand trebuie sa iesi din casa.