Shopping online vs. traditional - care e cea mai buna varianta

Shopping online Shopping online

Orasele mari se aglomereaza tot mai mult. Traficul devine imposibil, iar in weekend drumul spre zonele comerciale reprezinta adevarate teste de rabdare si perseverenta. In conditiile date de orasele pe care tot noi le-am supra-incarcat, cumparaturile virtuale devin o solutie din ce in ce mai cautata.

De ce sa mai astept la coada la casa de la nu spun care magazin cu renume din nu spun care mall? De ce sa cumpar un produs care a mai fost incercat de nu stiu cati potentiali cumparatori? In fine, de ce sa nu-mi aleg/platesc/primesc acasa tricoul/geanta/laptopul/ prajitorul de paine dorit?

Conform site-ului 123 reduceri, alternativa shopping-ului online a devenit si in Romania – in special in Bucuresti – o solutie tot mai cautata de consumatori. Asta in conditiile in care Europa dezvoltata foloseste sistemul deja de mai bine de zece ani. Evident, si piata online autohtona a cunoscut o crestere impresionanta in ultimii doi ani (toate site-urile de imbracaminte analizate au fost lansate dupa 2005).

Romanii prefera sa cumpere de pe Internet componente IT&C si electronice, dar si cadouri sau… haine. Desi pentru unii ar putea parea o surpriza si un non-sens (cum sa-mi cumpar o haina fara sa o probez, un pantof fara sa fac doi pasi in fata oglinzii sau o geanta fara sa-i pipai captuseala?), in Statele Unite vanzarile online de imbracaminte au intrecut, la sfarsitul anului, vanzarile de electronice.

Site-uri mari si magazine virtuale uriase, cu selectii din colectiile cele mai recente de pe podiumurile de la Paris, Milano, Londra sau New York), au devenit cel putin la fel de importante ca magazine traditionale cu renume. Iar magazinele de haine exclusiv online apar ca ciupercile dupa ploaie, diversificand foarte mult oferta.

Shopping Traditional vs Shopping Online

1.Contactul fizic cu un obiect de consum inainte sa-l cumperi reprezinta un avantaj foarte mare pentru shopping-ul traditional.

2. Cumparaturile online consuma mult mai putin timp, intr-o realitate in care fiecare minut pierdut este foarte important.

3. Cumparaturile traditionale sunt un adevarat ritual pentru foarte multi dintre noi, ele putand insemna – mai mult decat simpla achizitionare a produsului – socializare, relaxare sau pur si simplu descarcare emotionala (worst case scenario!).

4. Shopping-ul online este mult mai igienic decat cel traditional, produsul pe care il primesti ne mai fiind probat de nimeni inaintea ta.

5. Shopping-ul fizic dintr-un magazin iti pastreaza oarecum intimitatea (daca nu platesti cu card), in timp ce un cumparator online este ca o carte deschisa in fata furnizorului sau.

6. Comertul online permite aparitia comunitatilor online, in care oamenii se pot ajuta in mod direct pentru alegerea celui mai bun raport calitate/pret al unui produs.