Sfaturi sa faci fata apneei in somn

Acest articol este povestit din experiența mea personală de a trata apneea în somn . Cred că aveam vreo 20 de ani când am început să văd că mă smucim din somn în timp ce găteam după aer, ceea ce a fost o experiență destul de terifiantă. Chiar m-aș trezi „sufocat” în timp ce moțeam în autobuz în drum spre casă de la serviciu. Eram în mod constant obosit în timpul zilei și nu înțelegeam cu adevărat ce se întâmplă sau putea fi în neregulă cu mine.

Am decis să merg la un laborator de somn să văd ce se poate face. După câteva controale, medicul m-a diagnosticat cu apnee obstructivă în somn , ceea ce înseamnă că respirația mea devine foarte superficială în timpul somnului până la punctul în care chiar se oprește, însoțită de sforăit foarte puternic.

Aceste pauze în respirație sunt rezultatul îngustării gâtului care apoi nu poate furniza oxigen creierului care, în condiții normale, ar determina creierul să declanșeze persoana care doarme să iasă din starea lor. După cum v-ați imagina, este foarte important să tratați apneea în somn, deoarece poate provoca probleme grave în viitor dacă este lăsată netratată.

Tensiune arterială crescută

*Diabet

*Creștere în greutate

*Reflux de acid

*Oboseală

După ce am fost diagnosticat, mi-am consultat medicul personal despre această problemă. Doctorul m-a învățat că există câteva moduri de a face față apneei în somn.

Un factor foarte important în tratarea apneei în somn este pierderea în greutate, care poate fi redusă prin exerciții fizice . Dar exercițiile fizice vă pot oferi și un somn bun, în ciuda stării în care vă aflați.

Majoritatea persoanelor diagnosticate cu apnee obstructivă de somn pot scăpa cu ușurință de ea slăbând. Chiar și câteva kilograme pot face o mare diferență în tiparele tale de respirație în timpul somnului.

Când dormi pe spate, creezi un gât mai îngust, în timp ce limba îți este împinsă în gât. Pentru cei dintre noi care suferă de apnee în somn, este recomandat să dormi pe partea ta, dar dacă ești extremist ca mine, poți dormi și pe burtă.

Dacă suferi de apnee în somn, vei observa că este mai rău atunci când nu ai dormit cu o seară înainte sau ai schimbat orele de somn. Este important să țineți un program de somn sănătos, să dormiți la aceleași ore și să vă treziți la aceleași ore în mod constant. Menținerea unui program de somn sănătos vă va obișnui corpul cu un model de somn sănătos, care, la rândul său, vă va oferi un somn mai bun. Încercați să evitați cofeina sau alte substanțe energetice în timpul zilei.

Fumatul va determina umflarea căilor aeriene superioare, ceea ce vă va agrava apneea în somn și, desigur, numeroase alte afecțiuni. După ce renunțați, ar trebui să observați o îmbunătățire imediată.

O metodă mai costisitoare, cu rezultate imediate mai mari este un dispozitiv pe care îl puteți atașa la gură, care vă va susține maxilarul și va împiedica colapsul limbii și spatelui gâtului, închizând căile respiratorii. Un aparat oral trebuie utilizat în cazul unei situații ușoare până la moderate.

Acest dispozitiv este mai potrivit pentru condiții severe. Aparatul se poartă pe ceafă și începe să vibreze atunci când individul se întoarce pe spate. Vibrațiile vor deveni mai intense până când se va schimba poziția.