Sfaturi privind ingrijirea cainilor (semnat Supervet - veterinar non stop)

  • Joi, 12 Martie 2020
  • Animale
  • Publicat de

Un câine poate fi un plus minunat în orice casă, dar indiferent dacă sunteți un părinte cu experiență sau un adoptator pentru prima dată, este important să păstrați sănătatea și fericirea tovarășului dvs. o prioritate. Mai jos sunt câteva sfaturi utile pentru toți părinții câinelui.

Hrănire

Puii cu varsta variata intre 8-12 saptamani au nevoie de patru mese pe zi.

Puii cu varsta variata intre 3-6 luni au nevoie de 3 mese/zi

Puii cu varsta variata intre 8-12 luni au nevoie de 2 mese/zi

Cand cainele ajunge la varsta de 1 an are nevoie de 1 singura masa/zi

Pentru unii câini, inclusiv canini mai mari sau cei predispuși la balonare, este mai bine sa distribuiti hrana in 2 mese cu cantitati mai mici.

Mâncarea uscată de calitate premium oferă o dietă echilibrată pentru câinii adulți și poate fi amestecată cu apă, bulion sau conserve. Câinele dvs. se poate bucura de brânză de căsuță, ouă fierte sau fructe și legume, dar aceste completări nu ar trebui să reprezinte mai mult de zece la sută din aportul său alimentar zilnic.

 

Puii trebuie hrăniți cu o hrană de cățel cu nume de marcă de înaltă calitate (alimente pentru cățeluși de rasă mare pentru rasele mari). Vă rugăm să limitați „mâncarea oamenilor”, deoarece poate duce la dezechilibre de vitamine și minerale, probleme osoase și dinți și poate provoca si obezitate. Apa curată și proaspătă ar trebui să fie disponibilă în orice moment și asigurați-vă că spălați frecvent vasele cu apă.

Daca observati scaune moi, catelul este lipsit de energie, trebuie neaparat sa mergeti la un cabinet veterinar, deoarece la varsta lui poate avea o boala grava si anume parvoviroza.

Exercițiu

Cainii au nevoie de exercitii fizice pentru a arde calorii, pentru a-si stimula mintea si pentru a ramane sanatosi. Nevoile de exerciții individuale variază în funcție de mixul de rasă , sex, vârstă și nivel de sănătate. Exercițiile fizice tind, de asemenea, să ajute câinii să evite plictiseala, ceea ce poate duce la comportamente distructive. Distracția și jocurile supravegheate vor satisface multe dintre îndemnurile instinctuale ale animalului tău de a săpa, turma, mesteca, recupera și alunga.

 

Perierea

 

Ajutați să mențineți câinele curat și să reduceți vărsarea cu periajul frecvent.Aveti in vedere deparazitarea interna si externa la perioada prescrisa de medicul curant. Majoritatea câinilor nu trebuie să fie spalate de mai mult de 5 ori / an. Înainte de a face baie, pieptănați sau tăiați parul incurcat de la suprafata cat si profund . Clătiți cu grijă tot săpunul din strat, sau murdăria se va lipi de reziduurile de săpun.

 

Manipularea

 

Pentru a putea manipula un câine mic, așezați o mână sub pieptul câinelui, cu antebrațul sau cu cealaltă mână care sprijină picioarele posterioare. Nu încercați niciodată  să vă prindeti cățelușul de vârful picioarelor, coada sau spatele gâtului. Dacă trebuie să ridicați un câine mare, ridicați-o de pe partea inferioară, sprijinindu-i pieptul cu un braț și capătul posterior cu celălalt.

Animalul dvs. de companie are nevoie de un loc cald și liniștit pentru a se odihni. Este ideală o ladă de dresaj, cu o pătură sau o pernă curată plasată în interior. Spălați așternutul câinelui des. Dacă câinele dvs. va petrece mult timp în aer liber, asigurați-vă că are acces la umbră și multă apă răcoroasă pe vreme caldă și la un adăpost cald, uscat și acoperit atunci când este frig.  Purici și căpușeInspecțiile zilnice ale câinelui dvs. pentru purici și căpușe în timpul anotimpurilor calde sunt importante. Folosiți un pieptene special pentru caini pentru a găsi și elimina puricii. Există mai multe metode noi de combatere a puricilor și a căpușelor. Vorbiți cu medicul veterinar despre aceste și alte opțiuni.

 

Medicamente și otrăvuri

 

Nu acordați niciodată  câinelui dvs un medicament de uz uman, care nu a fost prescris de un medic veterinar. Dacă bănuiți că animalul dvs. a ingerat o substanță otrăvitoare, apelați la medicul veterinar.Sterilizare si NeutralizareCâinii de sex feminin trebuie sterilizati și câinii de sex masculin neutralizati până la vârsta de șase luni.

Vaccinarea

 

Cainele dvs trebuie sa beneficieze de o schema de vaccinare formata din 4 vaccinuri, incepand de la varsta de 6 saptamani, rapel de 2 saptamani dupa fiecare vaccin.Lista de verificare a aprovizionării cu câini,Mâncare și mâncăruri premium pentru câini,Bol de mancare,Bol cu ​​apă,Jucării, Perie și pieptene pentru îngrijire, inclusiv pieptene de vechituri,Guler cu licență și etichetă de identificare,zgardă,Transportator (pentru câini mai mici),Lăzi de antrenament,Pat de câine sau cutie cu pătură caldă sau prosop,Periuța de dinți pentru câini

 

Țineți-vă câinele la lesă atunci când sunteți afară, cu excepția cazului în care vă aflați într-o zonă securizată, îngrădită. Dacă câinele tău defecă pe gazonul vecinului, trotuarul sau orice alt loc public, vă rugăm să îl curățați.

Pentru mai multe detalii, puteti contacta unul din medicii nostri veterinari ce va stau la dispozitie la Supervet Chitila - Clinica veterinara non stop (click pe text).