Sfaturi pentru un succes real in afaceri

  • Duminică, 24 Octombrie 2021
  • Afaceri
În timp ce toată lumea visează să devină antreprenor, doar câțiva oameni reușesc în acest domeniu. Adevărul este că nu este ușor să vă înființați propria afacere. De cele mai multe ori, veți sfârși fizic, mental, emoțional și financiar în timp ce vă conduceți imperiul de afaceri.

Din păcate, acest lucru ne ucide și motivația de a merge mai departe. Cum ne putem inspira să continuăm până când ne-am îndeplinit obiectivele? Unii dintre antreprenorii de succes din lume își dau sfaturile pentru a vă ajuta să rămâneți motivați până când veți atinge propriul succes.

NU TE TEME SĂ NU REUȘEȘTI

Potrivit celui mai de succes antreprenor din lume, Mark Cuban , majorității antreprenorilor le lipsește curajul de a începe o afacere sau pasiunea lor, deoarece se tem de eșec. Le este teamă să nu-și piardă timpul, banii și efortul doar pentru a descoperi că afacerea lor este sortită eșecului. Deși eșecul este într-adevăr înfricoșător, cubanezul spune că ar trebui să aduni curajul de a lupta împotriva acestuia.

Potrivit lui, eșecul poate atinge finalitatea numai dacă îi permiteți să fie. Dacă decideți să nu încercați pentru că veți eșua, numai atunci veți eșua cu adevărat. În loc să tratați frica de eșec ca pe o povară sau ceva care vă împiedică, puteți transforma acest lucru în motivație pentru a căuta mai mult.

De exemplu, există întotdeauna riscul să apară o altă companie de start-up și să ofere un serviciu sau un produs de ultimă generație. Pentru a reduce la minimum riscul de a vă pierde afacerea, ar trebui să depuneți eforturi constante pentru inovație.

Fii primul care oferă produse și servicii inovatoare și unice înainte ca alții să le poată oferi. Dacă într-adevăr eșuezi, îl poți trata ca pe un loc pentru îmbunătățirea ta. Unde a greșit afacerea dvs.? În cine trebuie și nu trebuie să ai încredere? Cum îți poți rezolva problema? Găsiți soluția pentru eșecul dvs. și încercați din nou. De data aceasta, te vei descurca mai bine decât înainte - aducându-te mai aproape de succesul tău.

URMĂREȘTE-ȚI PASIUNEA.

Pentru a minimiza riscul de eșec, cofondatorul Due Chalmers Brown spune că ar trebui să vă urmăriți pasiunea. Potrivit lui, nu ar trebui doar să câștigi niște bani, ci ar trebui să te bucuri și de ceea ce faci dacă vrei să ai succes.

Nu veți fi motivat să vă faceți afacerea dacă nu sunteți interesat sau iubiți ceea ce faceți. Te vei ocupa doar de stres, presiune și mizerie. Este ca și cum ai face treaba pe care o urăști, dar te ții de ea, deoarece te poate susține.

Așadar, înainte de a începe antreprenoriatul, asigurați-vă că găsiți ceva care vă interesează. Poate fi hobby-ul tău, pasiunea, visul tău sau o idee de îmbunătățire a sistemului actual pe care îl îndurezi. Lucrați spre obiectivul dvs. de a-l atinge, astfel încât să fiți mai motivați să reușiți. La urma urmei, vrei ca visul tău să devină realitate, nu?

ÎNCONJOARĂ-TE CU OAMENI POZITIVI, CU GÂNDURI SIMILARE

Este relativ ușor pentru un antreprenor să fie copleșit de frustrare, negativitate și toxicitate. Întotdeauna ajungi să ai de-a face cu greutăți care îți elimină motivațiile - tentându-te să pleci și să renunți.

Cu toate acestea, nu trebuie să suporti această toxicitate conform lui Murray Newlands. El spune că ar trebui să te înconjori de pozitivitate pentru a contracara negativitatea. În loc să te înconjori de prieteni care se îndoiesc de tine, precum și de nayersers, înconjoară-te de co-antreprenori.

Participați la seminarii sau petreceri sociale în care antreprenorii care se gândesc la acestea se adună și ascultați poveștile lor de succes. În acest fel, veți rămâne concentrat și pozitiv în lucrul către obiectivele dvs. pentru a obține succes. De asemenea, veți obține sistemul de sprijin potrivit de care aveți nevoie, deoarece antreprenorii tind să se ridice și să se sprijine reciproc în loc să concureze sau să tragă pe toți în jos.

FII RECUNOSCĂTOR

Indiferent de modul în care călătoria ta devine dificilă, nu te descuraja și nu uita să fii recunoscător în fiecare proces pe care îl întâlnești. Potrivit lui Gary Vaynerchuk , el nu s-a gândit atât la negativitate, cât și la „ce ar fi și dacă nu ar fi putut fi”. În schimb, și-a concentrat energia într-una pozitivă.

De exemplu, ori de câte ori a pierdut un angajat incredibil, în loc să se plângă de pierderea sa, i-a mulțumit angajatului său pentru ceea ce au contribuit în schimb la companie.

Compania sa nu ar fi acolo unde este acum, dacă nu ar fi fost eforturile și munca acelui angajat. Dacă ar pierde o afacere în fața concurentului său, ar vedea-o ca pe o îmbunătățire. Știa că le lipsește încă ceva, așa că echipa sa va lucra pentru a umple acest gol.

Când îți faci recunoștință, îți vei da seama cât de bogată a fost viața ta de antreprenor. Veți fi mai motivați să faceți lucruri din ce în ce mai bune în acest proces.