Extinderea rețelei este secretul unei afaceri de succes. Iata de ce

  • Duminică, 30 Octombrie 2022
  • Afaceri

Rețeaua ta este pentru afacerea ta ceea ce apa este pentru pescuit! Fără o rețea puternică și extinsă, nu aveți nicio pernă pe care să vă repetați dacă se întâmplă ceva neplăcut. Practic te lași expus la pierderi severe și bruște în orice moment. Relațiile îți oferă adesea o ieșire magică atunci când te confrunți cu probleme neașteptate.

În plus, rețeaua dumneavoastră joacă un rol important în oferirea de oportunități de a vă dezvolta afacerea și de a accelera atingerea obiectivelor. Așadar, în loc să așteptați cinci ani pentru a vă dubla comerțul, de exemplu, cu ajutorul unor relații puternice și a unor interese reciproce, o puteți face confortabil în mai puțin de un an.

Extinderea rețelei și creșterea cunoștințelor despre oameni nu înseamnă că mergi la o petrecere la grătar cu fiecare dintre ei în fiecare seară! Profesionalismul în relațiile de afaceri constă în înțelegerea faptului că această asociere este de un gen aparte și se bazează pe doar două lucruri, respectul și interesul reciproc.

Nu poți stabili o relație de afaceri cu cineva și să te aștepți că tu ești singurul cu care sunt conectați, iar asta funcționează în ambele sensuri. Dăruirea excesivă este dăunătoare, iar egoismul este cel mai rău.

A fi timid sau închis în timp ce vorbești cu oamenii te poate împinge adesea să lucrezi singur, iar aceasta poate fi o problemă serioasă. Ar trebui să vă despărțiți sentimentele negative și să nu vă limitați la cercul vostru mic sau așa-numita „zonă de confort”.

Nu spunem că prietenii tăi apropiați și familia nu te pot ajuta, dar de ce trebuie să te limitezi la acest domeniu când există sute de oameni care pot fi mai valoroși din punct de vedere profesional?

Nu așteptați ca cealaltă persoană să vă contacteze. De ce nu începi ca un gest bun? Era actuală are nevoie de oameni cu acțiune rapidă, cu cât mergi mai repede și cu cât gândești mai repede, cu atât șansele tale de a ajunge la linia de sosire sunt mai mari. Așa că este greșit să aștepți până ai probleme pentru a începe să cauți cunoștințe și prieteni. Trebuie să o faci din acest moment.