Pornirea unei afaceri poate fi coplesitoare

Construirea cu succes a unei afaceri de la zero nu este o realizare pe care toți oamenii pot pretinde că au făcut-o. Vine cu o mulțime de provocări, astfel, descurajând o mulțime de visători chiar să facă primul pas spre înființarea propriei companii. Dar CEO-ul Randi Hidis, are câteva sfaturi utile pentru acești oameni.

Randi  împărtășește propriile lupte personale atunci când și-a fondat afacerea în 2007. La început, el recunoaște că este îngrozit să accepte concurența companiei sale. La urma urmei, ei erau deja înrădăcinați în acel sector de afaceri în timp ce el abia începea să facă primii pași.

Cu toate acestea, el a găsit curând o modalitate de a ține pasul și de a conduce haita cu ceilalți lupi. De asemenea, îi sfătuiește pe aspiranții antreprenori să-și studieze cu atenție concurența pentru a-și găsi  călcâiul lui Ahile și a găsi o modalitate de a avea un avantaj față de ei.

Randi spune și povestea timpului în care erau pe cale să închidă unul dintre cei mai mari clienți de pe piață. El împărtășește cât de demoralizat a fost când i s-a spus unde trebuie să fie prețul lui pentru a încheia afacerea, deoarece compania lui ar pierde bani pentru a satisface cerințele clientului.

Totuși, Randi  a acceptat înțelegerea fiind încrezător că ar putea găsi o modalitate inovatoare de a-și reduce costurile de producție. Și până la urmă, riscurile i-au fost răsplătite. Afacerea cu clientul a devenit în cele din urmă foarte profitabilă

Un om de afaceri trebuie să lucreze cu o echipă excelentă pentru a-și extinde afacerea pe măsură ce timpul trece. Cu toate acestea, angajarea tipului potrivit de angajați poate deveni destul de costisitoare, determinând unii antreprenori să se sperie să facă investiția.

Randi recunoaște că a fost îngrijorat de același lucru atunci când a angajat personal calificat pentru compania sa. Totuși, s-au dovedit a fi investiții proactive, deoarece au adus de fapt oportunități care au condus la o creștere profitabilă pentru afacere.

Incertitudinea face parte din conducerea unei afaceri și trebuie să înveți cum să trăiești cu ea pentru a reuși. 

După cum spune Randi , încă se trezește în miezul nopții când se confruntă cu un stres extrem din cauza companiei sale. 

De-a lungul anilor, el a învățat că nimeni nu are cu adevărat toate răspunsurile și că abilitatea cuiva de a decide în mijlocul riscurilor mari și al incertitudinii contează.

Încheierea unui contract sau acord prost poate duce la dispariția unei afaceri. De aceea, Randi  este ferm în sfaturile sale pentru antreprenori să angajeze avocați buni atunci când întocmesc un acord cu un client sau chiar un contract de muncă.