3 Greseli de evitat in vanzarea unei afaceri mici

3 Greseli de evitat in vanzarea unei afaceri mici 3 Greseli de evitat in vanzarea unei afaceri mici

O buna planificare poate insemna o suma suplimentara frumusica in buzunar

Proprietarii de afaceri mici fac greseli drastice atunci cand isi vand afacerile si pierd foarte multi bani in timpul acestui proces.

Toata munca lor si investitiile pe termen lung se diminueaza.

Aceste greseli sunt deseori usor de evitat. In calitate de antreprenor, acestia au visat la un moment dat la propria afacere si au construit-o pentru succes - pentru a culege recompensele sub forma de vanzare a unui business de succes.

Suna ca un plan minunat! Dar vanzarea unei afaceri nu este asa usoara precum pare.

Iata cateva greseli de evitat in acest proces.

Prima greseala: Nu planificati cu suficient timp inainte sau asteptati prea mult timp pentru a vinde o afacere. Daca asteptati prea mult timp sau nu planificati vanzarea in avans, puteti pierde oportunitati importante. Este nevoie de o medie de doi pana la patru ani pentru a vinde o afacere mica.

Prin urmare, planificarea pe termen lung este esentiala pentru orice vanzare de succes a unui business. Pastrand in permanenta inregistrarile actualizate si istoricul detaliat al afacerii si al portofoliului de vanzari, planificarea va fi mai usoara. Nu puteti sti niciodata cand poate aparea cumparatorul perfect.

Planificarea succesiunii este o problema majora in cadrul comerciantilor cu amanuntul.

Persoana care va succede trebuie sa fie pregatita pentru succes. Daca posibilul cumparator isi da seama ca ati facut planificarile in avans si ca nu este vorba despre o vanzare pripita, atunci aveti mai multe sanse de a obtine un pret mai mare pentru afacerea vanduta.

Greseala numarul 2. Nu gasiti persoana potrivita care sa va reprezinta afacerea.

Cand vreti sa vindeti o afacere este important sa gasiti un broker talentat sau un consultant potrivit care sa va reprezinte in relatia cu posibilii cumparatori.

Deseori, cei care vor sa vanda o afacere aleg ca reprezentant prima persoana pe care o intalnesc si care se ofera sa faca acest lucru. Adevarat, o persoana potrivita va poate costa mai multi bani, dar cu siguranta rezultatele vor fi mai bune.

Greseala numarul 3: Va ganditi ca nu e nevoie sa va promovati afacerea pe care o vindeti

Nu va bazati exclusiv pe brokerul care va reprezinta in procesul de vanzare al afacerii. Dumneavoastra sunteti cel mai bun promotor al afacerii pe care vreti sa o vindeti. Nimeni nu cunoaste afacerea mai bine decat dumneavoastra.

Nimeni nu este mai pasionat, motivat si informat asupra afacerii pe care intentionati sa o vindeti.

Deci este important sa continuati sa va promovati afacerea.

Vreti sa vindeti o afacere mica? Sunteti in cautarea unor noi oportunitati de afaceri? Rasfoiti anunturile altor antreprenori pe siteul nostru linkweb