Sfaturi pentru o optimizare SEO de succes

  • Marţi, 26 Noiembrie 2019
  • Afaceri
optimizare-seo optimizare-seo

Din ce in ce mai multe afaceri online devin pe deplin constiente de nevoia de a intelege si de a implementa cel putin bazele SEO (search engine optimization). Daca vei citi cateva bloguri sau site-uri cum este Abc Seo, care ofera unele informatii despre aceasta optimizare, vei observa imediat ca exista multe nelamuriri in legatura cu ceea ce presupun aceste baze. In randurile care urmeaza, vei afla cateva dintre strategiile si tacticile care trebuie aplicate pentru ca o astfel de implementare sa devina si eficienta.

Este foarte important ca, inainte de toate, sa fii complet implicat in acest proces de optimizare, SEO presupunand constanta si rabdare, pentru ca algoritmii de cautare se schimba periodic, motiv pentru care tacticile aplicate anul trecut s-ar putea sa nu mai fie valabile si pentru acest an.

Pe de alta parte, intreaga strategie de optimizare seo valorificata la un moment dat poate avea efecte pe termen lung si trebuie sa stii ca rasplata, in acest domeniu, poate veni dupa luni intregi de munca asidua. Inainte de a te apuca de search engine optimization, este obligatoriu sa cunosti ce inseamna acest lucru si sa-ti definesti foarte clar telurile pe care le doresti atinse, inclusiv invatarea unui soft de analiza web (web analytics), pentru a putea monitoriza care este evolutia.

In vederea optimizarii un website, dupa regulile SEO, primul pas care trebuie facut este ca designul site-ului si functionalitatea acestuia sa fie perfect armonizate si implementate. Cea mai usoara strategie initiala, pe care o poti aplica, este sa te intrebi daca site-ul pe care tu il detii este, cu adevarat unul dintre cele cele mai bune 10 site-uri, care ofera cele mai bune informatii despre un anumit subiect. Evident ca raspunsul tau trebuie sa fie unul cinstit.

Daca, dupa opinia ta, nu se incadreaza intr-unul din acele 10 site-uri, atunci trebuie sa-l imbunatatesti. Pentru motoarele de cautare este esentiala prezenta unei harti a site-ului pe care l-ai construit, asa numita site map, pentru ca permite ca pagina sa fie indexata de catre crawlerele motoarelor de cautare.

Harta site-ului este relevanta pentru SEO,intrucat va scoate in evidenta cele mai importante pagini ale site-ului. O alta strategie este reprezentata de crearea de linkuri care sa contina cuvinte cheie importante pentru site-ul tau. Desigur, nu este cazul sa exagerezi, pentru ca un link foarte lung pare a fi spam, si atunci utilizatorii vor ezita sa dea click.

Cea mai buna varianta este sa folosesti cratima si nu underscore-ul intre cuvinte, pentru ca asa sunt mai bine cotate. La inceputul proiectului tau este indicat sa faci o cautare avansata a cuvintelor cheie, poti folosi softuri gratuite, ca si Keyword Discovery sau WordTracker, daca ai un buget limitat.

Pentru o strategie de SEO reusita, mai trebuie sa adaugi un cont Google’s AdWords, Microsoft adCenter sau ceva asemanator, cu scopul de a gasi un numar foarte mare de cuvinte cheie. Foloseste titluri relevante si descrieri meta pe fiecare pagina a site-ului tau si, ceea ce este si mai important, sa ai tot timpul userii in minte, pe primul plan. Foloseste cuvinte cheie inclusiv in textele care se regasesc in paginile site-ului tau, cu grija sa nu exagerezi.