Sfaturi pentru a face față stresului, anxietății și lipsei de somn

Sfaturi pentru a face față stresului, anxietății și lipsei de somn Sfaturi pentru a face față stresului, anxietății și lipsei de somn

În epoca modernă, progresele tehnice, dorințele lumești, precum și o cursă de zi cu zi, contribuie la niveluri ridicate de stres, anxietate și eventuală insomnie. Și dacă aveți probleme cu somnul, ar putea duce la efecte devastatoare asupra sănătății dumneavoastră generale. Lipsa somnului poate duce la apariția unor afecțiuni medicale severe precum boli de inimă, obezitate, diabet etc.

Majoritatea medicilor recomandă adulților să doarmă în medie 8 ore în fiecare noapte. În acest scop, am compilat o listă cu câțiva pași utili care s-ar putea dovedi benefici în reducerea nivelului de stres și care vă vor ajuta să cădeați într-un somn relaxant profund:

  • Îmbunătățiți obiceiurile alimentare

Ceea ce mâncăm face o mare diferență în capacitatea corpului nostru de a face față stresului. Consumul excesiv de suplimente, carbohidrați rafinați, dulciuri, gluten și cofeină poate da naștere la anxietate.

Experții recomandă o dietă bogată în magneziu, care include banane, avocado și ciocolată neagră. Astfel de alimente, combinate cu cereale integrale, nuci, semințe, ananas și ouă, se pot dovedi a crește imunitatea, precum și benefice pentru relaxare.

Se crede că ierburi precum balsamul de lămâie, floarea pasiunii și lăptișorul de matcă sunt incredibil de benefice pentru calmarea unei minți agitate și pentru a aduce o dispoziție liniștitoare. Agenții calmanți precum mușețelul, extractele de lavandă și șofranul ajută la un somn sănătos.

  • Râdeți des

De ce credeți că experții în sănătate vă sugerează să râdeți mai des? Există de fapt o explicație științifică în spatele asta. Când zâmbești, corpul tău produce endorfine (hormoni) care îți înalță starea de spirit. Așadar, încearcă să te înconjori de surse de divertisment și să râzi cu voce tare cât de des poți.

Angajarea în cel puțin 150 de minute pe săptămână cu exerciții fizice moderate poate face minuni pentru corpul dumneavoastră. Și puteți încerca antrenamente de intensitate scăzută, cum ar fi yoga seara, pentru a vă relaxa mintea. De asemenea, meditația este considerată a fi cel mai bun remediu pentru relaxare. Doar câteva minute în fiecare zi vă pot fi de ajutor pentru a vă curăța și reîmprospăta mintea.

  • Încercați să mângâiți un animal sau să citiți o carte

Încercați să vă jucați cu un animal de companie. Cercetările arată că mângâierea unui animal reduce producția de hormoni ai stresului și crește hormonii de relaxare. În plus, se arată că citirea reduce stresul, iar efectele sale pot fi resimțite imediat.

  • Credeți că totul va cădea la locul său

Îngrijorarea pentru lucrurile mărunte este inutilă. Chiar dacă ceva nu merge bine, te învață o lecție care merită învățată. De aceea, îngrijorează-te mai puțin și bucură-te de existența ta. Concentrați-vă constant pe partea pozitivă a lucrurilor și credeți în bine. Arătarea recunoștinței acceptând ceea ce aveți îmbunătățește sănătatea mintală și bunăstarea.

În loc să te forțezi să adormi în fiecare seară, de ce să nu dai o lovitură acestor trucuri ușoare! Cine știe; s-ar putea să sfârșiți prin a lua 8 ore bune de somn până la urmă.