Sfaturi despre cum sa supravietuiesti cu afacerea in extra sezon

Sfaturi despre cum sa supravietuiesti cu afacerea in extra sezon Sfaturi despre cum sa supravietuiesti cu afacerea in extra sezon

Ești într-o afacere cu punct de vânzare cu amănuntul care tinde să înflorească în preajma sărbătorilor, dar tinde să sufere, din cauza unui sezon slab? Oricare ar fi motivul pentru care o afacere se prăbușește, trebuie să acceptăm că nu orice afacere înflorește pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, ceea ce vă deranjează cel mai mult în perioada de criză, este că există un deficit de flux de numerar.

Dar pentru că proprietarii de afaceri trebuie să reducă costurile, mai ales atunci când fondul de rulment este slab. Gândirea la ce operațiune de compromis se poate dovedi deosebit de stresantă și poate afecta afacerea dvs. Cu toate acestea, puteți trece prin aceste vremuri cu câteva strategii pentru a ușura povara afacerii.

Vino cu o gama larga de oferte

Compania dvs. se poate bâlbâi și încetini atunci când furnizați servicii numai pentru o anumită perioadă a anului. În timp ce majoritatea proprietarilor de afaceri vor crede că este imposibil să crească linia de produse, este cel mai bun mod de a genera venituri suplimentare.

Pentru companii, tendințele sezoniere sau serviciile pot ajuta la combaterea coborâtorilor sezonieri. Alegerea exactă a numărului de oferte de produse pentru a dezvolta, studierea pieței și luarea în considerare a aspectului de asistență este o decizie cheie pentru orice companie. De multe ori are un impact mare asupra creșterii și productivității companiei dumneavoastră.

CREȘTEȚI FLUXUL DE NUMERAR

Deși ar putea fi ușor să doriți să vă prelungiți sezonul de funcționare, este posibil să aveți nevoie de un pic de ajutor în acest sens. De exemplu, dacă sunteți un peisagist care nu dispune de instrumentele și resursele adecvate pentru a aborda îndepărtarea zăpezii și a restructura contractele. Dacă ați plătit clienții și le-ați achitat pentru fiecare proiect, puteți vinde pachetul de retenție pentru a genera mai multe venituri. Începeți să fiți expertul în ceea ce întreprindeți.

Acest lucru vă va ajuta să câștigați mai mult flux de numerar, chiar dacă munca dvs. este mai sezonieră. De asemenea, încercați să vă oferiți serviciile mai devreme decât concurența dvs. Să presupunem că afacerea dvs. de contractare vă servește mai bine în timpul verii și că obțineți mai multe locuri de muncă, creșteți-vă marketingul în primele sezoane. Reduceți tarifele pentru munca efectuată la începutul anului. Deci, puteți obține clienți mai fideli și nu trebuie să depuneți la fel de mult efort în marketing atunci când sunteți ocupat pe șantier. Urmăriți-vă clienții, înainte de începerea sezonului de funcționare, ceea ce vă va ajuta să mergeți în lunile mai lente.

GÂNDIȚI-VĂ ÎNAINTE DE A CHELTUI

Cea mai mare problemă a anotimpurilor lente este atunci când există o lipsă de flux de bani. Așadar, este posibil să aveți nevoie de o reținere mai strânsă a funcțiilor de afaceri neesențiale. Nu trebuie neapărat să reduceți cheltuielile. Cheltuiți mai inteligent. Cheltuielile de marketing nu sunt lipsite de incertitudinea lor obișnuită.

Așadar, mențineți un flux de afaceri adecvat, scăpând de costurile inutile. Poate fi necesar să reduceți cheltuielile, cum ar fi gustările de birou, dar nu reduceți cheltuielile de marketing. Acest lucru vă va plăti dividende bogate în viitor. Poate doriți să economisiți și pentru acele zile ploioase. Când vremurile se îngreunează, este posibil să aveți nevoie de ajutor de afaceri extern. Este mult mai ușor să-ți plătești datoriile decât să îți reechilibrezi afacerea după reducere.

Cu excepția cazului în care nu puteți opera în extrasezon, rămâneți concentrat și asigurați-vă că continuați să lucrați către obiectivele dvs. Nu fiți prea stresați de faptul că afacerea dvs. încetinește. Nu-l lăsați să vă deranjeze munca de zi cu zi, să vă prezentați și să mergeți înainte.

Sezonul lent este sezonul pentru a arunca o privire bună asupra finanțelor. Trebuie să evaluați procesele, să profundați, să aflați mai multe despre potențialii furnizori și parteneri și să mergeți mai departe în activitatea de marketing și administrativă .

Compania va relua, așa că nu vă lăsați fierbinți și deranjați de afacerea lentă, rămâneți activ, priviți cu nerăbdare și țineți ochii asupra marelui obiectiv în față. Și, în sfârșit, nu exagerați, nu lucrați corect și, vremurile bune, sau ar trebui să spunem că afacerea bună va reveni definitiv! Ai răbdare și stai acolo. În curând afacerea dvs. va cădea pe drumul cel bun. Va crește și vei avea succes. Amintiți-vă, eșecul face parte din călătoria dvs. și nu sfârșitul ei. Așadar, dă-ți tot posibilul și lasă succesul să facă zgomot și spune lumii că ai ajuns!