Scrierea unei scrisori de intenție impresionantă

  • Joi, 19 Ianuarie 2023
  • Afaceri
  • Publicat de
Scrisoare de intentie Scrisoare de intentie

O scrisoare de intenție este un document care însoțește CV-ul dumneavoastră atunci când aplicați pentru un loc de muncă. Este șansa ta de a te prezenta și de a face o primă impresie excelentă.

Scrisoarea de intenție este o oportunitate de a explica de ce vă potriviți perfect pentru postul vacant și de ce setul dumneavoastră de competențe vă face un candidat ideal.

Dar poate fi dificil să știi ce detalii să incluzi, ce greșeli să eviți și cum să creezi o scrisoare eficientă care să atragă atenția potențialilor angajatori. Așa că haideți să intrăm în specificul scrierii unei scrisori de intenție excelente.

Scrierea scrisorii de intenție

Atunci când scrieți o scrisoare de intenție, există câteva puncte cheie care ar trebui incluse pentru a vă comunica în mod eficient calificările și entuziasmul pentru postul respectiv.

În primul rând, adresați-vă în scrisoare direct managerului care face angajarea, dacă este posibil, pe nume. Această personalizare arată că v-ați documentat cu privire la persoana care ia deciziile de angajare și demonstrează un interes real pentru acest post specific.

Apoi, folosiți un limbaj profesional, dar încrezător. Vorbiți despre ceea ce puteți face pentru ei, nu despre ceea ce ei pot face pentru dumneavoastră - concentrați-vă pe modul în care abilitățile dumneavoastră îi pot ajuta să-și atingă obiectivele, mai degrabă decât pe ceea ce așteptați de la ei în schimb.

Evidențiați orice realizări sau premii care demonstrează expertiza în acest domeniu, fără a intra prea mult în detalii; în schimb, lăsați-i pe ei să citească mai multe despre aceste distincții în CV-ul dumneavoastră, dacă doresc.

În final, mulțumiți-le pentru timpul acordat, dar nu uitați să reiterați de ce credeți că ați fi cel mai potrivit pentru această oportunitate de angajare!

Greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când vă scrieți scrisoarea de intenție

Există anumite greșeli care trebuie evitate întotdeauna atunci când scrieți o scrisoare de intenție, precum și orice altă corespondență profesională.

Pentru început, greșelile gramaticale și de ortografie trebuie evitate cu orice preț; verificați de două ori toate semnele de punctuație înainte de a trimite orice document!

În plus, încercați să nu reluați informații deja incluse în CV-ul dvs. sau să oferiți prea multe detalii - păstrați-o concisă și concentrați-vă pe motivul pentru care doriți această oportunitate de angajare specială la această companie.

În cele din urmă, nu exagerați cu un limbaj înflorit sau cu afirmații exagerate; limitați-vă la fapte și stați departe de superlative precum "cel mai bun" sau "experiență de neegalat" - nu uitați, mai puțin înseamnă mai mult!

Concluzie: Elaborarea unei scrisori de intenție eficiente necesită pregătire, atenție și atenție la detalii - dar nu trebuie să fie copleșitor! Cu aceste sfaturi în minte, precum și cu un model de scrisoare de intenție adaptat din diverse surse disponibile online, alcătuirea unei prezentări impresionante vă va spori șansele de a fi remarcat de potențialii angajatori și vă va crește șansele de a obține acel loc de muncă de vis! Mult succes!

Scrisorile de intenție sunt componente esențiale ale oricărui dosar de candidatură la un loc de muncă; cu toate acestea, cu câteva sfaturi utile precum cele discutate mai sus, împreună cu un model de scrisoare de intenție adaptabil disponibil online, oricine poate pune la punct o introducere impresionantă, care cu siguranță va fi remarcată de potențialii angajatori! Mult succes!