Cum se scrie o scrisoare de intentie

  • Joi, 24 Septembrie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
scrisoare de intentie scrisoare de intentie

Pana acum, probabil credeti ca sunteti familiarizati cu toate componentele unui proces si pachet de aplicatii. Aveti CV-ul, scrisoarea de intentie, lista cu intrebarile la interviu. Si daca le aveti impreuna, actualizate totul este minunat! Dar exista o alta piesa importanta pe care trebuie sa o aveti: o scrisoare de intentie. Este la fel de importanta ca CV-ul dvs.

o scrisoare de intentie nu este aceeasi cu CV. Sunt similare dar sunt de fapt folosite in situatii diferite. Scrisoarea de intentie este ceea ce scrieti atunci cand aplicati la un anumit loc de munca pe care l-ati gasit prin intermediul canalelor traditionale (cautare de locuri de munca online, recomandare, recrutor). Detalii despre motivele pentru care sunteti foarte potrivit pentru aceasta activitate speciala.

O scrisoare de intentie este ceea ce scrieti atunci cand sunteti la rece sau candidati pentru un loc de munca intr-o situatie mai generala, cum ar fi un targ de locuri de munca sau trimiterea CV-ului dvs. la un grup general.

Scrisoarea de intentie este similara prin faptul ca va vindeti, dar tinde sa fie mai putin granulara in ceea ce priveste o anumita pozitie. Scrisorile de intentie sunt adesea mai mult legate de retea, sau aspirationale, decat orientate spre pozitie.

Deci, ce intra in scrisoarea dvs. de intentie? Sa exemplificam:

Introducerea

Deoarece este posibil sa aveti mai putine informatii in mana cu privire la ceea ce solicitati si cine va citi pachetul dvs. de aplicatii, este probabil sa nu aveti cel mai personalizat program de deschidere. Este in regula! Fii general, dar profesionist, formal si politicos.

La fel ca in cazul oricarei corespondente profesionale, nu doriti sa pareti prea rigid sau formal, ca si cum ati scrie o scrisoare dintr-un sablon sau un e-mail de spam nepotrivit, cerand cuiva sa trimita bani unui print depus in strainatate - dar nici nu faceti acest lucru.

Nu sunteti inca intr-un dialog, deci este important sa tratati acest lucru ca pe o prima interactiune profesionala si nu ca si cum ati sari peste mai multi pasi si ati cere sa va intalniti pentru o cafea. Tonul pe care il atingeti este „Nu ma cunoasteti inca, dar sunt interesat de compania dvs. si vreau sa va spun mai multe despre mine”.

Mesajul

Aici intervine diferenta dintre o scrisoare de intentie si CV. Cu o scrisoare de intentie, probabil ca aveti deja o idee solida despre care este oportunitatea de munca si despre cum sa va pozitionati pentru aceasta. Cu o scrisoare de intentie, trebuie sa faceti un echilibru usor mai dificil - pozitionandu-va calificat pentru o slujba care poate nu este inca clara.

Pentru a face acest lucru, aliniati-va discutiile despre companie sau industrie, asigurandu-va ca va evidentiati abilitatile si realizarile care va vor face sa va potriviti bine companiei. De asemenea, poti fi specific cu privire la nivelul si experienta ta.

De exemplu, ar trebui sa clarificati ca sunteti in cautarea unui post la nivel de manager, daca nu doriti sa fiti luat in considerare pentru mai multe roluri junior sau entry-level.

Fara specificatii la nivelul locului de munca, poate fi tentant sa ramai blocat intr-o bucla „Sunt minunat” fara a oferi suficiente detalii. Daca aveti o idee generala despre locul de munca pe care l-ati cauta la aceasta companie, construiti-va corpul scrisorii in jurul acestuia.

Daca intr-adevar incercati doar sa faceti faceti o vizita unei companii, puteti folosi indicii din cercetarile dvs. despre companie. Ce spune site-ul lor web despre misiunea si prioritatile lor? Ce spun angajatii actuali si anteriori despre companie in chat-ul online?

Chiar si fara detalii, puteti face o idee destul de buna despre ceea ce cauta compania la potentialii angajati. Vindeti-va abilitatile si punctele de experienta care sunt speciale pentru dvs. si mai ales relevante pentru industria dvs.