Greseli pe care sa le eviti atunci cand iti cauti un loc de munca

Greseli pe care sa le eviti atunci cand iti cauti un loc de munca Greseli pe care sa le eviti atunci cand iti cauti un loc de munca

Uneori, o greșeală neintenționată vă poate împiedica să găsiți un loc de muncă bun sau o oportunitate de stagiu . 

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evitați greșelile obișnuite pe care mulți oameni le fac atunci când caută un loc de muncă. Nu există „a fi prea atent”. Este obișnuit să lăsați greșeli minore în CV-ul sau în scrisoarea de intenție, afectând percepția generală a angajatorului despre dvs. ca candidat. Verificați de două ori dacă companiile și titlurile din materialele aplicației dvs. se potrivesc cu poziția pentru care solicitați, mai ales atunci când creați documente personalizate pentru fiecare aplicație.

Obișnuiește să citești totul. Imprimați și citiți CV-ul și scrisoarea de intenție începând de la sfârșit și lucrând înapoi pentru eventuale erori. Apoi, cereți unui consilier de angajare sau chiar unui prieten sau membru al familiei să vă ajute să verificați din nou.

Adaptati-va CV-UL la cerintele postului pentru care aplicati

Trimiterea aceluiași CV și scrisoare de intenție pentru multe aplicații nu vă va ajuta să vă distingeți în fața angajatorilor. După examinarea fișei postului, uitați-vă la cuvintele cheie și expresiile pe care le folosesc sau la abilitățile pe care le caută. CV-ul dvs. va atrage mai multă atenție dacă încercați să vă aliniați CV-ul și scrisoarea de intenție la cerințele companiei.

Angajatorii caută în mod regulat pe internet pentru mai multe informații despre solicitanți. Dacă conținutul social media pe care îl accesează le face inconfortabil, acesta ar putea fi sfârșitul călătoriei dvs. cu compania. Dacă un angajator caută pe internet numele dvs., ce va găsi? Informațiile din conturile dvs. de socializare vă vor ajuta sau vă vor afecta în căutarea unui loc de muncă? După aplicarea pentru un viitor loc de muncă, asigurați-vă că vă uitați la prezența dvs. online din perspectiva angajatorului. Dacă există ceva negativ sau deranjant, ștergeți-l imediat. În caz contrar, modificați setările de vizibilitate la private.

Asigură-te că tot ce postezi reflectă identitatea ta. Actualizați-vă profilurile pentru a vă arăta activitățile și interesele. De exemplu, dacă ești pasionat de schimbarea lumii, arată cum participi în comunitatea ta prin bloguri sau fotografii. Fiți activ în zona dvs. de interes pe social media.

NU LĂSA FRICA SĂ TE REȚINĂ

Este de la sine înțeles, dacă nu aplicați niciodată pentru un loc de muncă, nu veți fi niciodată selectat pentru unul. Uneori ne abținem de oportunități mari dacă simțim că nu îndeplinim toate cerințele de descriere. Dacă sunteți interesat de un loc de muncă și credeți că îl puteți face, aplicați chiar dacă nu îndepliniți toate punctele listei. Majoritatea angajatorilor intervievează candidații dacă îndeplinesc 70-80% din criterii.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta în următoarea dvs. căutare de locuri de muncă. Mult noroc și căutare fericită!