Cum sa gasesti un loc de munca

  • Miercuri, 5 August 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Cum sa gasesti un loc de munca cand somajul este mare Cum sa gasesti un loc de munca cand somajul este mare

In urma cu doar trei luni, candidatii alegeau pentru cine sa lucreze. Au fost mai multe joburi active decat candidatii disponibili pentru munca, iar rata somajului a stat la valori minime de luni intregi.

Acum, cu pandemia COVID-19 intorcand economia si viata sociala cu susul in jos, cu o rata de somaj de 14,7% si multi pe care ii auzi ca isi pierd joburile trebuie sa fii atent si productiv la locul actual de munca.

Datele in timp real arata semne pozitive, pierderile de locuri de munca saptamana de saptamana incep sa scada si sa se stabilizeze, iar industrii precum constructiile, productia si retailul cresc locurile de munca. Exista inca o cerere ridicata pentru industrii de raspuns de prim rang, cum ar fi transportul si depozitarea, sprijinirea retailerilor uriasi precum CVS, Amazon si Home Depot si pozitii de asistenta medicala non-critice sunt, de asemenea, in crestere.

Pe masura ce cauti un loc de munca in acest peisaj de angajare mai competitiv, iata cateva sfaturi pentru a te separa si a-ti gasi urmatorul job.

Invingeti si evidentiati abilitatile

In unele cazuri, incetinirea cresterii economice ofera oportunitate pentru educatie si dezvoltare continua. Petreceti timp luand ore si cursuri online pentru a imbunatati si a va consolida CV-ul.

Cautati posturi de munca cu norma partiala

In timp ce pozitiile si oportunitatile pe termen lung pot fi limitate, cautati un loc de munca in industrii cu o cerere ridicata, ceea ce poate fi mai scurt. Acest lucru va va permite sa adaugati sau sa va dezvoltati abilitatile in timp ce aduceti acasa un salariu net.

Asigurati-va ca CV-ul dvs. este competitiv si actualizat

Crearea unui CV care evidentiaza cel mai bine abilitatile si alte realizari este importanta pentru orice solicitant de locuri de munca. Utilizati instrumente precum AI pentru a crea un CV personalizat, specific jobului. Veti dori sa va prezentati realizarile intr-un mod concis, aprobat ATS.

Utilizati un post de lucru

Atunci cand incarcati si candidati pentru posturi de lucru, CV-ul dvs. poate fi apoi accesat de mii de companii care cauta candidati. Acest lucru va va permite, de asemenea, sa aflati despre rolurile care se potrivesc cu setul dvs. de abilitati si cu interesele lor, atunci cand acestea devin disponibile.

Curatati-va social media

Este important sa nu aveti nimic care sa poata opri un manager de angajare, cum ar fi continut fara gust sau reclamatii despre un fost loc de munca sau un sef. intr-un studiu s-a descoperit ca 70% dintre angajatori folosesc site-urile de retea sociala pentru a cerceta candidatii la locuri de munca, iar dintre cei care fac acest lucru, 57% au gasit continut care le-a determinat sa nu angajeze candidati. Daca sunt utilizate cu intelepciune, social media va poate ajuta sa iesiti in evidenta si sa prezentati abilitati sau interese care nu se incadreaza intr-un CV, mai ales atunci cand 43% dintre angajatori au spus ca continutul social media al candidatilor a influentat decizia de a-i angaja.

Creati si folositi conexiunile dvs. pentru a va asigura ca va aflati in fata persoanelor potrivite pentru rolurile deschise chiar acum. Companiile vor gasi adesea candidati noi prin recomandari, astfel ca solicitantii de locuri de munca ar trebui sa isi intrebe retelele in cazul in care cineva pe care il stiu poate sa ii prezinte managerilor de angajare relevanti.