Șase idei profunde care au venit din vise

Șase idei profunde care au venit din vise Șase idei profunde care au venit din vise

Ideile inspiraționale au obiceiul de a lovi în cele mai neprevăzute locuri. Majoritatea ideilor noastre creative apar în timp ce dormim. Visele sunt una dintre sursele primare de înțelepciune interioară utilizate în diferite contexte, cum ar fi rezolvarea problemelor și reducerea stresului. Cele mai multe vise funcționează la nivel de mituri și povești, făcându-le surse sublime de idei și inspirație. Următoarele sunt șase idei mari create din vise:

1. Mașina de cusut a lui Elias Howe

În 1895, Elias Howe venise cu toate elementele mașinii sale de cusut, dar se lupta cu designul acului. Într-o noapte, a avut un vis că canibalii se pregăteau să-l transforme într-o masă. Dansau fluturându-și sulițele în aer, iar apoi a văzut-o. Sulițele aveau găuri la vârf. I-a dat ideea că, în loc de la final, firul ar putea trece prin acel punct.

2. Teoria relativității a lui Einstein

În visul său, Albert Einstein vorbea cu un fermier spunându-i despre o turmă de vaci înconjurată de un gard electric. Cu toate acestea, fermierul a văzut ceva contrastant. Când s-a trezit, și-a dat seama că un eveniment similar poate varia din perspective distincte. Prin aceasta, teoria relativității a început încet să prinda contur.

3. Beatles "hitul Yesterday"

"Yesterday", al celebrei trupe Beatles, este una dintre cele mai acoperite piese din istorie. Totul a venit la unul dintre membrii trupei, Paul McCartney, într-un vis într-o noapte în 1963. S-a trezit brusc cu o melodie în cap, iar lângă el era un pian. S-a ridicat și a început să joace notele până când s-au aliat logic.

4. Tabelul periodic

În timp ce se afla la mijlocul anilor treizeci, Dmitri Mendeleev, un renumit chimist rus, se chinuia să clasifice 56 de elemente cunoscute într-un tabel periodic. Apoi, într-o noapte, într-un vis, a văzut o masă în care toate aspectele au căzut în loc așa cum a fost cerut. Când s-a trezit, a scris-o pe o foaie de hârtie și a acreditat-o ca fondator al legii periodice.

5. Crepusculul

Stephenie Meyer a fost o mamă care stătea acasă în iunie 2003, când s-a trezit dintr-un vis viu. În ea, doi oameni, o fată obișnuită și un vampir frumos scânteietor, au fost cu o conversație intensă în pădure. Cei doi s-au îndrăgostit, dar vampirul s-a chinuit să se ferească de mirosul sângelui ei. Meyer a devenit un autor senzațional în rândul adolescenților și a ajuns pe lista de bestseller-uri cu peste 70 de milioane de cărți vândute în întreaga lume.

6. Structura atomului

Niels Bohr, un fizician danez, a primit premiul Nobel în 1922 pentru descoperirea modelului atomului. Într-o zi, când el a fost snoozing, el a imaginat planetele fixate la bucăți de siruri de caractere de rotație în jurul soarelui.

Concluzie

Visele sunt responsabile pentru unele dintre cele mai bune melodii de succes din lume, filme blockbuster, descoperiri științifice și inovații care schimbă viața. Somnul, pe lângă faptul că este crucial pentru sănătate, este o sursă principală de creativitate